Gheorghe Tadici: „Viteza de execuţie și clarviziunea sunt principalele calități ale Cristinei Neagu”

Gheorghe Tadici, selecţionerul care a decis să o convoace în premieră pe Cristina Neagu la naţională, a dezvăluit, la ProSport Live, că cea mai bună handbalistă a lumii poate face un Campionat European de senzaţie în Franţa, arată mediafax.ro.

Pe lângă calităţile native, Neagu a căpătat maturitate, iar toate acestea se vor răsfrânge asupra evoluţiei de la turneul final. Neagu a scris deja istorie. A devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene, dar acesta e doar începutul. România va reuşi, datorită ei, o medalie în Franţa, crede Tadici. ”Viteza de execuţie, clarviziunea le are de când am luat-o eu. Acum, prin prisma ultimilor 10 ani, prin faptul că a jucat la echipe mari, a căpătat experienţă. Are 5-6 Campionate Europene, 5-6 Campionate Mondiale, a participat la o ediţie a Jocurilor Olimpice, dar are şi finale de Liga Campionilor. Este lesne de înţeles că s-a dezvoltat, iar experienţa căpătată e foarte importantă.

Au şanse, peste 90%, de a se califica în semifinale. De acolo, dacă gestionează partidele ca aseară, au posibilitatea unei medalii”, a declarat Tadici.

Fostul selecţioner a evidenţiat şi aportul pe care îl aduc celelate jucătore, fără de care Neagu nu ar reuşi partide atât de bune. ”Pintea, Vizitiu şi Buceschi o ajută, iar asta îşi pune amprenta asupra evoluţiilor finale”, a încheiat antrenorul zălăuan.

One Thought to “Gheorghe Tadici: „Viteza de execuţie și clarviziunea sunt principalele calități ale Cristinei Neagu””

  1. Anonim

    Medalie? Poate „Feraille”.

Leave a Comment