Gheorghe Tadici: „Sper să jucăm fără public doar în meciul cu Alba Sebeş”

Gheorghe Tadici consideră că „scandalul de rasism” iscat după partida dintre HC Zalău şi HCM Baia Mare este o înscenare din partea reprezentanţilor clubului maramureşean şi speră ca sancţiunea primită de echipa zălăuană să fie redusă în urma şedinţei Comisiei de Apel.

Mesajele jucătoarelor Melinda Geiger şi Allison Pineau la adresa publicului zălăuan, prin care acuzau spectatorii sălăjeni de rasism, a provocat un adevărat scadal în toată mass-media din România. Presa scrisă, dar şi cea video şi audio a vorbit zile la rând despre acest subiect, care s-a judecat atât la Federaţia Română de Handbal, cât şi la Comisia Naţională pentru Combaterea Discriminării. Antrenorii echipei oaspete nu au comentat nimic la finalul jocului despre acest subiect, arbitrii şi observatorul nu au consemnat nimic în raportul de joc, iar din înregistrările firmei de pază şi ale jandarmeriei nu reise că ar fi fost, cu adevărat, scandări rasiste la adresa vreunei jucătoare. Cu toate acestea, Comisia de Disciplină a Federaţiei constată că în sunetul de fundal se aud scandări de tipul celor onomatopeice, ce imită sunete scoase de maimuţă şi scandări rasiste. Cu alte cuvinte, oficialii partidei nu au sesizat nimic, dar comisia a constatat că trebuie sancţionat clubul cu suma de 2.000 de lei şi disputarea următoarelor trei jocuri de pe teren propriu fără spectatori.
Antrenorul Gheorghe Tadici a făcut recurs la Comisia de Apel şi speră ca sancţiunea să fie redusă în şedinţa de săptămâna viitoare.
„Ar trebui să ni se anuleze sancţiunea dată în prima fază pentru această înscenare oribilă, cu explicaţii subţiri, să nu le spun altfel. Nu este normal să ni se dea o astfel de sancţiune pentru că cineva ar auzi în fundal nişte sunete sau zgomote. Chiar şi un reprezentant al Jandarmeriei a spus că manifestare rasistă este atunci când un grup organizat scandează lozinci sau afişează bannere în mod repetat, ceea ce nu a fost cazul nostru. După cum ştiţi, am făcut recurs la Comisia de Apel şi sper ca sancţiunea să ne fie redusă. Sper să jucăm fără public doar în meciul cu Alba Sebeş”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.

Până la finalul sezonului, Handbal Club Zalău va mai întâlni pe teren propriu echipele Alba Sebeş, Dunărea Brăila şi Corona Braşov, meciuri în care, dacă sancţiunea nu va fi redusă, va juca fără spectatori.

Alte articole

3 Thoughts to “Gheorghe Tadici: „Sper să jucăm fără public doar în meciul cu Alba Sebeş””

 1. Anonim

  Speranta e cea mai mare c.urva, pana si Ghita traieste cu ea!

 2. Anonim

  1. Anca Onicaș va fi peste valoarea lui Bazaliu.
  2. Ana Maria Tănasie este o fată cu carenţe de educaţie.
  3. Spre deosebire de Crina Pintea care nu mai are nicio rată de progres, la anii ei, Bazon are o mare rată de progres.
  4. Cristina Neagu este o mare jucătoare, are calități native, dar uită de unde a plecat și dă în antrenorii români ori de cîte ori are ocazia. De parcă a învățat să joace handbal la ea acasă, în balcon. Este o problemă care ține de educație, de caracter, chiar dacă are un IQ foarte ridicat.
  5. Dupa meciul cu Belarus a venit un ospatar sa ne intrebe daca le dam voie si „la a treia, a patra”, intr-o atmosfera de dolce-ambiente. M-am urcat cu Narcisa Lecusanu in masina atunci si am plecat, ca sa nu fim partasi la asa ceva.
  6. Iar Ryde nu stiu ce l-a recomandat, pentru ca eu stiu asa ca un antrenor foarte bun te solicita o echipa de club, un lot de junioare, chiar lot de senioare iar eu stiu ca 6-7 ani de zile el nu a avut nici o oferta dupa episodul Virbog , unde pesemne si femeia de servici in ghilimele de la sala din Viborg si antrena pe Popovici si ce au avut ele acolo 12 campioane europene si mondiale, probabil facea rezultate cu echipa de club. Daca 7 ani nu te solicita nimeni insa ca e o problema si l-am descoperit noi, federatia noastra de handbal care sa-l resusciteze. Ne cam ducem la vale , ne ducem la fund.
  7. Ştiţi ce întrebare a pus Trefilov cu vreo 8 martori? Cine a preluat handbalul românesc? Cum daţi asemenea salarii? E cumva băgată mafia drogurilor, mafia ţigărilor, mafia alcoolului? Aşa a întrebat, cu martori, nu vorbim poezii.
  8. Huţupan n-a venit să salveze Oltchimul, a venit doar la caşcaval.
  9. Străinii care vin în România sînt profeţi, iar noi sclavi!

 3. SEBY

  @7,19 am : Un handicapat cu staif cel de mai sus care te scremi pe tine peste tot , cu evidenta declaratiilor lui Tadici , pe post de vesnic „bagator de seama” Bolnav rau esti morosene !

Leave a Comment