Gheorghe Tadici, scrisoare deschisă către federaţie după eşecul de la Vâlcea

HC Zalău a pierdut printre degete ultimele două jocuri din Liga Naţională, în faţa unor echipe de top din campionatul intern. Cu Gloria Bistriţa-Năsăud, zălăuancele au cedat cu 21 – 23 pe teren propriu, după ce au condus în cea mai mare parte, iar sâmbătă, la Vâlcea au cedat cu 30 – 32, la capătul unui meci în care Tadici a contestat vehement arbitrajul cuplului feminin Agliceriu – Turdean.

Fostul selecţioner a trimis şi o scrisoare către federaţie, în care precizeacă că „fără a pune presiune, vă informez că pentru asemenea arbitraje – rău intenţionate premeditat, nu vom mai plăti taxa majorată de cinci ori, cu riscul de a ajunge în justiţie! Idem pentru taxa majorată de observator, care dictează sancţiuni la banca tehnică, făcând efectiv vânătoare (eliminare de două minute pentru indicaţii la echipă în time-out, precum domnul Cojocaru la Vâlcea sau Stoia la Brăila). Inadmisibil! Abuz fără margini”, sună o parte din scrisoarea managerului zălăuan.

Gheorghe Tadici consideră că la Vâlcea a fost viciere de rezultat. „Informez conducerea FRH despre faptul că preşedintele SCM Râmnicu Vâlcea a stat neregulamentar în spatele porţii, a pus non-stop presiune pe arbitre, fără ca observatorul (care a fost anunțat şi sesizat de opt ori despre acest lucru) sau arbitrele să ia măsuri ca preşedintele să elibereze acea zonă interzisă oficialilor. Am impresia că cele două arbitre, Agliceriu şi Turdean, fluierau ce le dicta preşedintele de la Vâlcea din spatele porții. Solicit vizionarea acestui joc și măsuri exemplare pentru arbitre şi observator, care au influențat vizibil desfășurarea jocului, cu predilecție în repriza doua, rezultând indubitabil o viciere de rezultat!”.

Tadici mai susţine în scrisoarea către FRH că preşedintele vâlcencelor, Florin Verigeanu, a ameninţat şi înjurat atât jucătoarele, cât şi pe el în pauza meciului.

„Cum îşi permite în calitate de preşedinte de club să ameninţe jucătoarele adverse? Cred că e un caz unic!”, mai apare în scrisoarea către FRH.

HC Zalău a condus la Vâlcea încă din primele minute, iar la pauză a intrat cu 18 – 14 la cabine. Rolurile s-au schimbat abia în ultimele şase minute.

 

3 Thoughts to “Gheorghe Tadici, scrisoare deschisă către federaţie după eşecul de la Vâlcea”

  1. […] HC Zalău a pierdut printre degete ultimele două jocuri din Liga Naţională, în faţa unor echipe de top din campionatul intern. Cu Gloria Bistriţa-Năsăud, zălăuancele au cedat cu 21 – 23 pe teren propriu, după ce au condus în cea mai mare parte, iar sâmbătă, la Vâlcea au cedat cu 30 – 32, la capătul unui meci în care Tadici a contestat vehement arbitrajul cuplului feminin Agliceriu – Turdean. Fostul selecţioner a trimis şi o scrisoare către federaţie, în care precizeacă că „fără a pune presiune, vă informez că pentru… Citeste mai mult […]

    1. Radu

      Cine s-a aflat sa comenteze? Uita ca e mai rău ca alți? Acest cadavru viu ar trebui sa se retragă, sa dispară!!!!

  2. Anonim

    Radu, dacă nu ești departe de școală, mai treci pe la orele de gramatică.

Leave a Comment