Gheorghe Tadici propune un nou sistem de desfăşurare în Cupa României

16-imile de finală ale Cupei României la handbal feminin este programată în perioada 12 – 18 februarie, fază în care s-au calificat 32 de echipe, dintre care 13 din Liga Naţională şi 19 din Divizia A. Cele mai disputate partide sunt Corona Braşov – CSM Bucureşti şi Măgura Cisnădie – SCM Craiova.
Handbal Club Zalău se va duela în această fază a competiţiei cu Ştiinţa Bacău, formaţie ce evoluează în Divizia A, dar alte partide par a fi mult mai inegale, existând varianta de a se înregistra diferenţe mari de scor.
Sistemul nu pare a fi agreat de mulţi antrenori, iar Gheorghe Tadici, membru în Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal trage un nou semnal de alarmă cu privire la modul de desfăşurare al competiţiei.
„Este un mod de desfăşurare total neproductiv. Dimpotrivă, provoacă cheltuieli foarte mari pentru echipe. Sunt echipe care cheltuie cu ocazia acestei etape în jur 12.000-13.000 de lei, pentru că, spre exemplu, numai o maşină mare te costă de la Brăila la Oradea cam 9.000 de lei. Apoi mai e vorba despre cazare, două zile de masă. Mai este şi efortul care se face, undeva la 1.400-1.500 de kilometri în două zile şi jumătate. Este vorba despre partea financiară”, a menţionat fostul selecţioner pentru prosport.ro.
Totodată, Tadici propune un nou sistem de desfăşurare al Cupeei României. „Cred că echipele clasate pe locurile 5-14 în ultimul sezon al Ligii Naţionale ar trebui să intre în acelaşi tur cu patru echipe rămase din eşaloanele inferioare, care or fi ele. Şi primele patru echipe din sezonul trecut, care au evoluat în cupele europene, să înceapă după primele două tururi. Craiova, Cisnădie şi CSM Bucureşti, după faptul că joacă miercuri – sâmbătă – miercuri încă de la începutul anului, exact de meciurile astea aveau nevoie acum”, a mai afirmat tehnicianul Zalăului.
Partida dintre Ştiinţa Bacău şi HC Zalău este programată în data de 12 februarie, la ora 11, în Sala Sporturilor din Bacău.

One Thought to “Gheorghe Tadici propune un nou sistem de desfăşurare în Cupa României”

  1. Anonim

    Perfecta dreptate are prof Tadici. Dar acolo sus multi handicapati. La cap. Patrat. Rusine!

Leave a Comment