Gheorghe Tadici, nemulţumit de locul nouă în Liga Naţională

Managerul echipei zălăuane consideră că problemele de lot cu care s-a confruntat echipa în acest sezon sunt principala cauză care a dus la clasarea pe locul nouă în Liga Naţională

Cu o victorie în ultima deplasare a sezonului, când a jucat pe terenul echipei CSM Râmnicu Vâlcea şi cu un succes în meciul din ultima etapă, de pe teren propriu, cu echipa din Braşov, Handbal Club Zalău ar fi terminat sezonul Ligii Naţionale pe locul şapte. Echipa zălăuană a pierdut, însă, ultimele două dispute din campionat, terminând sezonul pe poziţia a noua, o clasare ce nu-l mulţumeşte pe managerul Gheorghe Tadici. Acesta a prezentat, însă, o serie de aspecte care au dus la această clasare.
„Este clar că nu sunt mulţumit cu acest loc nouă. În mod normal, ar fi trebuit să ne clasăm pe unul din locurile şase sau şapte, poate chiar pe poziţia a cincea. Nu caut circumstanţe atenuante, dar am avut multe ghinioane în acest sezon. Au apărut unele accidentări şi ne-au lipsit câteva jucătoare pe posturi importante. Portarii au avut evoluţii fluctuante, iar când handbalistele de pe acest post nu dau randament, este greu să obţii un rezultat favorabil. Am fost descoperiţi şi pe postul de pivot, deşi, în mod normal, nu ar fi trebuit să se simtă acest lucru, dacă am fi avut extreme şi centrii valoroşi. Din fondul de 16 jucătoare, 12 sunt de valoare medie, iar în aceste condiţii, am fost nevoiţi să facem un volum mare de muncă, fără de care, probabil că astăzi eram la barajul pentru menţinerea în Liga Naţională. Noi nu ne permitem să plătim jucătoare cu mii de euro, aşa cum se întâmplă la alte echipe. Jucătoarele noastre nu sunt angajate la diverse firme, aşa cum sunt handbalistele altor cluburi. Însă, spre deosebire de alte echipe, jucătoarele noastre sunt la zi cu plata salariilor, dar şi cu taxele la stat”, a afirmat Gheorghe Tadici.
HC Zalău a avut cea mai bună clasare din ultimul deceniu în sezonul 2005 – 2006, la finalul căruia, jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici au devenit vicecampioane naţionale, după ce, cu un sezon înainte, aveau să cucerească al treilea titlu naţional din istorie. Tot cu Gheorghe Tadici pe bancă, Zalăul a câştigat medaliile de bronz în Liga Naţională la finalul sezonului 2011 – 2012. Cea mai modestă clasare s-a înregistrat în sezonul 2007 – 2008, locul 12 în Liga Naţională, când Gheorghe Tadici antrena Oltchimul, iar formaţia zălăuană era pregătită de băimăreanul Ioan Gherhardt.
Totodată, HC Zalău este ultima echipă românească din handbalul feminin care a jucat o finală de cupă europeană. Se întâmpla în 2012, când Zalăul lui Tadici s-a duelat cu rusoaicele de la Lada Togliatti, pregătite de Evgheni Trefilov.

Alte articole

One Thought to “Gheorghe Tadici, nemulţumit de locul nouă în Liga Naţională”

  1. Ioana

    Omul are dreptate, dar poate sa moara cu ea in mana in ziua de azi cand totul se intampla pe dos in societatea romaneasca ! Unul care are curaj sa spuna lucrurilor pe nume ! Chiar daca deranjeaza miticii de la fituica de sport salajean ” , niste neica nimeni , binenteles , impotriva sportului din judet. NU ar trebui sa mai citeasca nimeni ‘haznaua (sportul) salajana , distructiva si ,retarda ca si cei ce evolueaza acolo …

Leave a Comment