Gheorghe Tadici: „Le mulţumesc celor care au făcut convocările la echipa naţională, chiar dacă au gândit strâmb”

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va fi la finalul acestei săptămâni gazda „Trofeului Carpaţi” la handbal feminin, competiţie ce reprezintă o ultimă verificare pentru naţionala ţării noastre înaintea Campionatului European din Suedia, programat în perioada 4 – 18 decembrie. Vor fi primele partide în care „tricolorele” vor fi conduse de pe marginde spaniolul Ambros Martin, cel care i-a luat locul suedezului Tomas Ryde.
Pentru acţiunea de pregătire care a început luni, antrenorii Ambros Martin şi Costică Buceschi au convocat 42 de jucătoare care vor alcătui România A şi România B la Trofeul Carpaţi. Interesant este, însă, faptul că, deşi HC Zalău traversează una dintre cele mai bune perioade din ultimii, de la formaţia zălăuană nu a fost convocată nicio handbalistă, lucru mai rar întâlnit în ultimii ani la astfel de acţiuni.
„Lumea se va întreba de ce de la o echipă de pe locul trei nu a fost convocată nicio jucătoare la echipa naţională cu lot A şi B. Vreau să o spun tare şi apăsat că nu mă deranjează deloc. Din contră, îmi rezolv mai bine problemele de pregătire ale echipei. Nu pot decât să le mulţumesc celor care au gândit aceste convocări, chiar dacă au gândit strâmb”, a comentat Gheorghe Tadici, antrenorul cu care România a obţinut în 2005 argintul mondial, cel mai bun rezultat pentru echipa naţională din ultimii 30 de ani.
Fostul selecţioner şi-a pus un semn de intrebare şi asupra modului în care a fost conceput programul jocurilor la Trofeul Carpaţi.
„Aşa cum a fost conceput Trofeul Carpaţi cu 42 de jucătoare şi modul în care au fost programate meciuri nu prea s-a mai întâmplat în ultimii ani. Nu ştiu care e cauza. Oare frica de pregătire? Să aduci Olanda şi Ungaria la Cluj înainte de Campionatul European şi programezi meci între România A şi România B în prima fază, mi se pare cel puţin ciudat, dacă nu putem vorbi chiar de o lipsă de profesionalism. Nu vreau să vorbesc mai multe”, a adăugat Tadici.
Olanda a anunţat că vine cu lotul B la „Trofeul Carpaţi”, iar în prima zi va juca cu Ungaria, urmând ca România A să întâlnească România B. Câştigătoarele se vor duela în a doua zi în finala competiţiei.

Alte articole

One Thought to “Gheorghe Tadici: „Le mulţumesc celor care au făcut convocările la echipa naţională, chiar dacă au gândit strâmb””

  1. vum

    Romania A cu Romania B????la Trofeul Carpati.Da buna asta.

Leave a Comment