Gala Presei Sălăjene, la a zecea ediţie

Membrii Asociaţiei Jurnaliştilor din Sălaj au sărbătorit, joi, 24 noiembrie, alături de reprezentanţilor instituţiilor deconcentrate din judeţ, de politicieni şi oameni de cultură, ce-a de-a zece ediţie a Galei Presei Sălăjene. Ediţia aniversară a fost lipsită de premii şi a oferit celor prezenţi un moment de rememorare a celor nouă gale anterioare.

Cu aceeaşi ocazie, jurnaliştii de azi au adus un omagiu jurnaliştilor de ieri, cei care făceau presă în urmă cu 30-40 de ani. Printre ei,  Ioan Lupa Crișan, Simion Gliguță, Marin Păușan, Feher László şi Vasile Șandor, care au onorat invitaţia organizatorilor şi au făcut referiri la cariera lor în mass-media vremii.

Ediţia 2016 a prilejuit lansarea mai multor volume. Este vorba despre Anuarul Presei Sălăjene, ce a reunit cele mai bune materiale de presă ce au văzut lumina tiparului în cursul anului 2016, “Descoperim Sălajul”, aflat la volumul VII, un grupaj de reportaje marca “Magazin Sălăjean”, precum şi volumul de publicistică semnat de Daniel Săuca, “Un bou în anul maimuţei”.

Jurnalistul Daniel Mureşan, directorul cotidianului “Magazin Sălăjean”, a prezentat un inedit calendar istoric realizat în condiţii grafice deosebite, în care fiecărei zile din an îi este atribuit un eveniment petrecut în trecut, în judeţul Sălaj.

Cel mai emoţionant moment al serii a fost asigurat de jurnalistul Sebastian Olaru, corespondentul Agepres în Sălaj, care a făcut celor prezenţi o invitaţie la vals. Nu a fost un vals obişnuit, ci unul al ursuleţilor de pluş, al copiilor dintr-o comunitate de romi din Jibou, care merg la grădiniţă pentru tichetele sociale de 50 de lei. În semn de recunoştinţă pentru eforturile depuse pentru a-I apropia pe copiii romi de educaţie, educatoarea Susana Barbur a primit din partea jurnalistului sălăjean un ursuleţ de pluş şi o fotografie cu ultima grupă pe care a format-o.

Şi echipa “Colţul Românesc” a fost prezentă la manifestare, cu o mini-expoziţie dedicată proiectului “Suvenir” ce va fi lansat în 5 decembrie, sub forma unui Moş Crăciun autentic, încărcat cu 50 de kituri-cadou, inspirate exclusiv de simbolistica sălăjeană. Alin Prunean, de la Fundaţia Agapis – unul dintre partenerii din proiect – le-a prezentat publicului pe cele şase doamne “Mândra Chic – grup de lucru Sălaj” care au executat cu măiestrie ineditele cadouri locale.

Gala Presei Sălăjene 2016 a fost organizată de Asociaţia Jurnaliştilor din Sălaj, în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj și Primăria Municipiului Zalău şi îi are ca sponsori pe Michelin, TenarisSilcotub, Compania de Apă Someș şi Multicom.

Alte articole

6 Thoughts to “Gala Presei Sălăjene, la a zecea ediţie”

 1. Anonim

  A fost prezenta Ana Tudoran? In urma cu cativa nai blama Asociatia Jurnalistilor, spune ca e o gluma!

 2. Cristina

  nu vedem galeria foto

 3. Angela Oros

  Am vazut la tv putin, Magazin salajean sunt cei mai rasaţi dintre toti, insa nici ceilalti nu s-au prezentat prea rau. Dar nu sunt afisate premiile. Felicitari pt organizare.

 4. Anonim

  Felicitari. Avem nevoie de o presa in sprijinul nostru si mai putin in interesul politicienilor

 5. Ioan C.

  O fi luat vreun premiu și lupul tânăr de la celălalt ziar, care mi-a blocat de un an IP-ul pentru că i-am atras atenția că nu scrie corect în limba română?
  Îi felicit pe cei de la Magazin Sălăjean că nu se lasă pradă unor asemenea porniri josnice și respectă dreptul la opinie!

Leave a Comment