Gheorghe Tadici, înaintea turneului preolimpic: „Avem şanse mici de calificare la Jocurile Olimpice”

Cu o conducere tehnică nouă, Bogdan Burcea – principal şi Robert Licu – secund, naţionala feminină de senioare va susţine în această lună primele examene dificile din noua „eră”. „Tricolorele” vor participa în perioada 20 – 22 februarie la turneul preolimpic din Muntenegru, unde, pe lângă reprezentativa ţării gazdă, le va mai avea adversare pe Norvegia şi Thailanda.

Selecţionerul Bogdan Burcea a anunţat un lot de 28 de jucătoare pentru evenimentul din Muntenegru, printre acestea fiind şi patru handbaliste de la HC Zalău. Gheorghe Tadici, vicecampion mondial în 2005 cu echipa României şi unul dintre cele mai importante nume din istoria handbalului feminin românesc, este reţinut în privinţa şanselor de calificare la Jocurile Olimpice.

„Turneul preolimpic este dificil nu doar prin prisma adversarilor, ci şi a faptului că se joacă în Muntenegru. Această reprezentativă are în componenţă jucătoare cu experienţă, are posturile dublate, unele poate chiar triplate şi are şi avantajul terenului propriu. Norvegia este favorită la primul loc, vorbim despre un handbal de calitate din punct de vedere tehnic, tactic, dar mai ales mental. România abordează turneul preolimpic cu un lot subţire din punct de vedere valoric. Sunt multe debutante, dar pentru acest lucru nu e vina nimănui. Acord şanse puţine de calificare la Jocurile Olimpice, dar doresc succes echipei naţionale şi ar fi un rezultat extraordinar să obţină calificarea. Noi suntem mulţumiţi că avem patru jucătoare convocate, dar nu cred că  prin prisma experienţei pe care o au, Lazea, Severin, Abed-Kader sau Popescu pot ajuta la obţinerea calificării. Nu am avut nicio influenţă asupra convocării lor, chiar ma rămas surprins, dar trebuie cu o oarecare competenţă profesională potenţialul lor pentru acestă acţiune”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

La câteva zile de la turneul preolimpic, România va susţine „dubla” cu Polonia pentru calificarea la Campionatul European din luna decembrie. Meciul tur este programat la Lubin, în 25 martie, iar returul, patru zile mai târziu, la Ploieşti.

sursa foto: telekomsport.ro

2 Thoughts to “Gheorghe Tadici, înaintea turneului preolimpic: „Avem şanse mici de calificare la Jocurile Olimpice””

  1. Anonim

    Observatii comptente ale profesorului !

  2. Anonim

    Singurul om de sport din Zalau cu care ne putem mandri si noi .

Leave a Comment