Gheorghe Tadici: „HC Zalău nu a avut niciodată conturile blocate”

Sportul zălăuan la nivel de echipă a fost „pus pe jar” în această vară din cauza datoriilor pe care echipele de volei, handbal şi fotbal le-au avut către bugetul statului, restanţe ce puteau pune în mare pericol viitorul celor trei cluburi reprezentative din judeţ. HC Zalău a fost unul dintre cluburile cu datorii către bugetul statului, însă, în ciuda restanţelor acumulate, managerul Gheorghe Tadici a ţinut să precizeze că echipa pe care o conduce nu a avut conturile blocate. Mai mult, tehnicianul zălăuan susţine că jucătoarele sale şi-au încasat la timp salariile, cu toate că situaţia financiară părea foarte delicată la un un moment dat.
„Şi noi ne-am confruntat cu probleme financiare în această vară, dar nu foarte mari. La început, suma nu a fost foarte mare, dar aceasta a crescut considerabil din cauza dobânzilor şi a penalităţilor. Datoriile au apărut în necunoştinţă de cauză, fiindcă noi am avut controale la club în ultimii trei ani. Curtea de Conturi vine în fiecare an în control. Handbal Club Zalău nu a avut niciodată conturile blocate, aşa cum au încercat unii să dezinformeze. Jucătoarele de la HC Zalău nu au avut restanţe financiare, din contră, în luna octombrie şi-au primit salariile cu două zile mai devreme. Cei care fac tot felul de speculaţii pe seama clubului, vor doar să provoace disensiuni. Am ţinut să clarific această problemă pentru buna informare a publicului şi, nu în ultimul rând, a comunităţii locale şi judeţene. În ultimii opt ani nu am avut restanţe financiare faţă de jucătoare. Doar în luna ianuarie a fost o întârziere de o săptămână, atunci când, se ştie foarte bine, se face bugetul pentru noul an”, a afirmat Gheorghe Tadici.
Managerul zălăuan a vorbit şi despre salariile jucătoarelor pe care le antrenează. „Suntem recunoscuţi la nivel de ligă naţională ca una dintre cele patru, cinci echipe care-şi respectă sarcinile financiare faţă de jucătoare. Este unul dintre motivele pentru care la clubul nostru au venit multe jucătoare care s-au „ars” la alte echipe unde au avut promise mii de euro lunar. Aici vin pe salarii cu 50, chiar 60 la sută mai mici, dar îşi primesc banii la timp. Majoritatea salariilor pentru jucătoarele noastre încep de la 300 de euro şi ajung până la 1.500 de euro. Au fost în trecut şi câteva excepţii, printre care Gabriela Szucs, Valeria Motogna şi alte câteva”, a conchis tehnicianul zălăuan.

Leave a Comment