Gheorghe Tadici după succesul cu Deva: „Trebuia să obţinem o victorie mai clară”

HC Zalău a obţinut joi seara, pe teren propriu, a patra victorie din actualul sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin, câştigând cu 27 – 22 (15 – 10) disputa cu CSM Cetate Devatrans. Fără aportul Claudiei Constantinescu, care a rezistat în teren doar două minute din cauza durerilor care i-au reapărut la piciorul drept, fiind introdusă în partea a doua doar pentru aruncările de la şapte metri, echipa zălăuană s-a mişcat destul de bine atât pe faza de apărare, cât şi în atac. Cu Georgiana Ciuciulete într-o formă de zile mari, dar şi cu câteva intervenţii foarte bune ale portarului Mihaela Cheţa, Zalăul s-a desprins la patru goluri în minutul 13, iar cinci minute mai târziu a avut pentru prima dată cinci goluri avans (10 – 5). După 20 de minute de joc, oaspetele au rămas fără interul sloven, Ana Petrinja, care a primit a treia eliminare de două minute, fiind trimisă în tribună. În ciuda acestei eliminări, Deva s-a apropiat la un singur gol în minutul 23 (10 – 9), moment în care a apărut o defecţiune la instalaţia electrică a Sălii Sporturilor. Au rămas aprinse doar jumătate din becuri, însă, după câteva minute, jocul a fost reluat, iar la pauză, instalaţia de iluminat a fost trecută pe generator.
Echipa zălăuană a ieşit şi mai motivată de la vestiare, iar în minutul 40 s-a desprins la nouă goluri (21 – 12). Finalul nu a mai fost la fel de bun pentru Zalău, care a irosit câteva situaţii de a marca, chiar şi de la şapte metri, permiţându-le oaspetelor să se apropie la cinci goluri până la final.
„A fost un joc disputat, aşa cum ne aşteptam, însă, îmi pare rău că nu s-a terminat aşa cum ar fi trebuit. Scorul nu reflectă realitatea şi diferenţa din teren. Aveam spre final 27 – 20 şi mergeam spre 28 dacă nu ar fi ratat Claudia Constantinescu şapte metri. Mi-a spus că i-a scăpat mingea din mână. E bine că măcar le-a transformat pe celelalte aruncări de la şapte metri. O diferenţă corectă la ceea ce a fost pe teren era între opt şi zece goluri”, a declarat Gheorghe Tadici la finalul jocului.
De cealaltă parte, preşedintele Marian Muntean şi-a criticat atât jucătoarele, cât şi pe antrenorul Grigore Czari. „Un joc foarte prost făcut de noi. Am arătat ca o echipă lipsită de orice ideea de joc. Foarte mare indisciplină, după cum aţi văzut coordonatorul de joc, care face spre surprinderea mea din naţionala Sloveniei, ştia că mai are două eliminări şi a aplaudat arbitri. Este un gest de indisciplină totală, care trebuie sancţionat. De acolo ni s-a rupt tot jocul. Nu ştiu ce s-a pregătit pentru acest meci. O să am o discuţie şi cu antrenorul. Dacă nu câştiga meciul cu Brăila era plecat la această oră. La ce jucătoare sunt la Deva, am crezut că putem să punem probleme multor echipe. Eu nu investesc doar de dragul de a sta în Liga Naţională pe locurile opt, nouă sau zece”.
Liga Naţională se întrerupe pentru acţiunea echipei naţionale, etapa următoare fiind programată în 19 octombrie, când HC Zalău va evolua în deplasare, pe terenul celor de la Universitatea Neptun Constanţa.
HC Zalău: Mihalea Cheţa, Ana Maria Inculeţ – Andrada Maior Paşca (3), Florina Ţurcaş (1), Andrada Trif (2), Valentina Bardac (1), Crina Pintea (1), Georgiana Ciuciulete (10), Roxana Rob (1), Alexandra Ciunt (1), Claudia Constantinescu (4), Diana Puiu (3). Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
CSM Cetate Devatrans: Miskovic Adrijana, Laura Poenaru, Viorica Şuba – Anamaria Simion (3), Melinda Toth, Carmen Cartaş (7), Alina Şovar (2), Natasa Krnic (5), Mihaela Mojoiu (3), Ana Petrinja, Carola Stîngu (2). Antrenor: Grigore Czari.

Leave a Comment