Gheorghe Tadici, după meciurile de verificare: „Mai trebuie să lucrăm la faza de apărare”

HC Zalău s-a întors vineri seara din Ungaria, unde s-a pregătit timp de opt zile, dar a susţinut şi zece jocuri de verificare. Formaţia condusă de Gheorghe Tadici a participat la două turnee de pregătire în ţara vecină, iar pe lângă jocurile din cadrul celor două competiţii, zălăuancele au mai susţinut patru partide. Deşi echipa sa a pierdut majoritatea partidelor din Ungaria, unde a avut ca adversare echipele NKSE Bekescsabai, Erdi VSE, MTK Budapest, KC Fehervar, DVCS Debrecen, Gheorghe Tadici s-a arătat destul de mulţumit de evoluţia jucătoarelor sale. „Trei partide au fost practic meciuri de antrenament, dar am vrut să jucăm cât mai multe amicale pentru a le putea da posibilitatea să evolueze cât mai mult şi să se integreze cât mai bine în echipă jucătoarelor transferate în această vară. Victoriile sunt importante, chiar dacă este vorba de meciuri amicale, dar scopul nostru a fost altul. Au fost meciuri în care am pierdut la limită, iar concluziile pe care le-am tras au fost bune şi mai puţin bune. A fost un număr mare de jocuri într-o perioadă scurtă de timp, iar jucătoarele s-au resimţit la un moment dat, fiindcă au apărut şi uşoare accidentări. Per ansamblu, pot spune că sunt mulţumit de evoluţia echipei, cu excepţia primelor două jocuri din Ungaria, cele cu Vac şi Fehervar, din cadrul turneului de la Dunajvaros. Atacul a funcţionat destul de bine, spre 80 la sută din ceea ce îmi doresc eu să fie. Am marcat destul de multe goluri la fiecare meci, dar sunt nemulţumit de jocul din faza de apărare. Au existat destul de multe nesincronizări între portari şi apărători, iar aici va trebuie să lucrăm mai mult şi să remediem greşelile până la începerea campionatului”, a afirmat Gheorghe Tadici.
Managerul zălăuan a vorbit şi despre achiziţiile făcute în această vară. „Larisa Tamaş a avut o evoluţie foarte bună. S-au prezentat bine şi Diaconu, Klimek şi Bloj, iar evoluţia Georgianei Bazon este în creştere. S-a văzut o creştere constantă şi în jocul Ancăi Onicaş, însă în cazul ei este nevoie de răbdare, fiindcă este o jucătoare tânără”, a mai precizat Tadici.
În ultimele trei meciuri, desfăşurate joi şi vineri, în cadrul turneului de la Bekescsabai, HC Zalău a înregistrat următoarele rezultate: 29 – 30 cu NKSE Bekescsabai, 31 – 34 Erdi VSE şi 28 – 31 cu MTK Budapesta.
Formaţia zălăună va debuta în noul sezon vineri, 28 august, când va întâlni pe teren propriu HCM Roman. Meciul este programat la ora 18, în Sala Sporturilor din Zalău.
Conducerea clubului zălăuan pune la dispoziţie abonamente pentru noul sezon, iar doritorii le pot achiziţiona de la directorul sportiv al clubului, Gheorghe Sâna (tel.: 0741138911).

Leave a Comment