Gheorghe Tadici despre noul selecţioner: „Sunt antrenori români mai valoroşi decât suedezul Ryde”

Chiar dacă majoritatea antrenorilor români au solicitat la şedinţa Comisiei Tehnice ca oficialii Federaţiei Române de Handbal să numească tot un antrenor român după retragerea lui Gheorghe Tadici, s-a ales în cele din urmă varianta unui antrenor străin. Suedezul Tomas Ryde a fost numit antrenor principal al echipei naţionale, un tehnician care nu a antrenat la un nivel ridicat în ultmii şase ani. Unul dintre tehnicienii care au cerut antrenor român la naţională a fost şi Bogdan Burcea de la Corona Braşov, unul dintre cei doi secunzi pe care i-a avut Tadici la naţională. Fostul selecţioner chiar a propus ca cei doi să se ocupe în viitor de echipa naţională şi le-a cerut acestora să fie loiali unul faţă de celălalt până la capăt. Burcea a ales, însă, varianta câştigătoare doar pentru el, acceptând să colaboreze la echipa naţională şi cu un antrenor străin.
Gheorghe Tadici nu a fost niciodată adeptul străinilor în campionatul intern, indiferent că a fost vorba de antrenori sau jucătoare. Mai mult, fostul selecţioner consideră că sunt antrenori români mai valoroşi decât suedezul Tomas Ryde. „În momentul în care este adus un antrenor care în ultimii şase ani nu a avut niciun fel de activitate, nici măcar la echipe de liga a II-a, îţi pui un semn de întrebare vis-a-vis de viitorul handbalului românesc. Cei care au făcut această alegere vor răspunde, însă, nu mi-e îndiferent ce se întâmplă cu handbalul feminin românesc. Numai în ultimul mandat am muncit timp de doi ani şi jumătate pentru a se ajunge la această echipă. Am muncit în tot acest timp pe banii pe care Ryde îi va lua în trei săptămâni, după cum se zvonteşte. Cei de la federaţie au vrut probabil să-l resusciteze la fel cum s-a întâmplat cu antrenorul francez de la băieţi”, a precizat Gheorghe Tadici.
Managerul clubului zălăuan consideră că prin alegerea făcută, conducerea FRH a dat dovadă de dispreţ faţă de antrenorii români. „Eu sunt împotriva acestor practici, fiindcă aceasta înseamnă o dispreţuire a antrenorilor români. Sunt antrenori români mai buni decât suedezul Ryde, care, de altfel, au şi adus jucătoarele românce la nivelul la care se află în acest moment. Antrenorii români le-au învăţat pe fete tehnica pe care o apreciază Ryde, iar prin această afirmaţie a dat o palmă unor cârcotaşi. Nu ştiu cum s-ar simţi preşedintele Federaţiei Române de Handbal sau cei de comisii dacă s-ar pune problema unui preşedinte străin de federaţie, fiindcă lucrurile merg cum merg în acest moment”, a conchis fostul selecţioner.
Prima competiţie pentru suedezul Ryde în calitate de selecţioner al României va fi Trofeul Carpaţi, de la finalul acestei săptămâni.

Leave a Comment