Gheorghe Tadici despre evoluţia României la Jocurile Olimpice: „Eu am fost criticat pentru locul şapte obţinut la Beijing, iar acum, actualul antrenor este lăudat pentru locul nouă”

Sportul românesc este într-un vizibil regres, iar acest lucru s-a văzut şi la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, de unde, delegaţia ţării noastre s-a întors cu doar cinci medalii, fiind cel mai slab palmares după cel din 1952, când România a obţinut patru medalii la Helsinki.
Una dintre speranţele românilor a fost echipa naţională de handbal feminin, care părea favorită la obţinerea unei medalii, mai ales că venea după un bronz câştigat la Campionatul Mondial de anul trecut. Din păcate, parcursul „tricolorelor” pregătite de Tomas Ryde a fost unul sub aşteptări, România ratând calificarea în sferturile de finală, după 19 – 23 cu Angola, 13 – 26 cu Brazilia, 25 – 21 cu Muntenegru, 24 – 21 cu Spania şi 27 – 28 cu Norvegia.
Locul nouă obţinut de naţionala ţării noastre cel mai slab rezultat din istoria celor patru participări, după ce în 1976, „tricolorele” au ocupat locul patru, iar în 2000 şi 2008, locul şapte.
„Nu ştiu la ce s-au gândit cei care au stabilit ca obiectiv obţinerea unei medalii. Nu ştiu ce pregătire s-a făcut pentru Jocurile Olimpice şi ce strategie a fost adoptată, pentru că nu s-a convocat nicio Comisie Tehnică şi s-a făcut totul aşa, oarecum în secret. Trebuie să răspundă pentru acest rezultat antrenorii care câştigă de zece ori mai mult decât câştigau predecesorii lor. Mental coach-ul ştie cel mai bine ce s-a întâmplat acolo. Însă, eu când am luat locul şapte la Jocurile Olimpice de la Beijing a fost tragedie, iar acum am văzut că actualul antrenor a fost lăudat pentru locul nouă. La fel s-a întâmplat când am luat locul doi sau locul patru la Mondiale ori când am câştigat cu Angola 28 – 23, deşi am condus la un moment dat cu 11 goluri, după care am făcut anumite schimbări. Până una, alta, România rămâne cu locul doi la Mondiale ca cea mai bună performanţă de după Revoluţie, la fel şi cu locul şapte la Jocurile Olimpice şi sunt fericit că aceste rezultate s-au obţinut cu mine pe bancă”, a declarat Gheorghe Tadici.
În ciuda rezultatului modest obţinut de echipa naţională, preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a precizat că nu se pune problema ca suedezul Ryde să părăsească echipa naţională.
sursa foto: agerpres

Leave a Comment