Gheorghe Tadici comentează înfrângerea de la Mondiale: „Pe mine, Spania nu m-a învins niciodată în nouă meciuri”

După două „antrenamente” reuşite, în care a învins fără probleme, cu scorul de 47 – 14 reprezentativa statului Puerto Rico cu 36 – 20 echipa Kazakhstanului, naţionala de handbal feminin a României a fost spulberată de Spania, pierzând cu un categoric 18 – 26.
Practic, pentru „tricolore”, Campionatul Mondial a început abia marţi seara, deoarece Puerto Rico şi Kazakhstan sunt două echipe în faţa cărora era cât se poate de normal ca naţionala ţării noastră să nu întâmpine probleme.
Eşecul cu Spania este unul greu de digerat, mai ales de către fostul selecţioner Gheorghe Tadici, antrenorul cu care România a avut cele mai bune rezultate din istoria recentă a handbalului românesc. Intrat în direct la Dolce Sport la emisiunea de analiză ce a urmat după jocul cu Spania, managerul echipei HC Zalău a avut, pe bună dreptate, o reacţie dură la adresa selecţionerului Tomas Ryde.
„Ryde a dat peste cap toată disciplina şi ordinea cu mijloacele lui. Ne cam încurcă foarte tare şi la time-out şi la jocuri. Am vorbit cu unul dintre şefii handbalului după meci, nu cer nicio demisie, dar rugămintea mea a fost să-l trimită pe Ryde în ţară sau în Suedia să nu ne mai încurce, poate aşa ne calificăm şi noi la Jocurile Olimpice. Plăteşti atâţia bani pentru un tehnician străin ca să vină un antrenorul secund să dea indicaţiile, iar tu să stai şi să priveşti şi să spui doar „Mai în forţă!”…”, a fost reacţia antrenorului cu care România a obţinut ultima calificare la Jocurile Olimpice. Se întâmpla în 2008, la ediţia de la Beijing.
Cu Tadici pe bancă, România a învins Spania cu scorul de 22 – 20 la Campionatul European de anul trecut.
„Nu vreau să mă laud, dar cât timp am fost selecţioner, Spania nu m-a bătut niciodată în nouă partide. Anul trecut, noi aveam patru jucătoare accidentate, printre care Manea, Marin, Buceschi, la care s-au mai adăugat pe parcurs Ţăcălie şi Nechita”, a adăugat Tadici.
Pentru România urmează alte două partide dificile în grupă, prima va avea loc joi seara, împotriva Norvegiei, iar a doua, vineri seara, împotriva Rusiei lui Trefilov.

3 Thoughts to “Gheorghe Tadici comentează înfrângerea de la Mondiale: „Pe mine, Spania nu m-a învins niciodată în nouă meciuri””

  1. Rad

    Are dreptate si este indreptatit sa/si spuna parerea. A lucrat cu echipa ani de zile si a pierdut la mare lupta calificarea in 1-4 la C E ,la un gol cu Ungaria sau egal ,la final cu Danemarca !A terminat in final pe 7-9 ,la egalitate de puncte,un singur gol diferenta ! Pacat!

  2. Suporter

    Diferenta TADICI si mari antrenori este :
    cind rateaza o jucatoare ceilalti aplauda, incurajeaza iar Tadici cearta,injura si pedepseste.

  3. Sa nu le dea si cate un buchet de flori cand rateaza ?Bolnavule cu mintea!

Leave a Comment