Gheorghe Tadici, antrenorul sezonului 2016 – 2017 în Liga Naţională

Timp de patru zile, ProSport a efectuat un sondaj de opinie în urma căruia a fost votată echipa sezonului 2016 – 2017 în Liga Naţională de handbal feminin, dar şi antrenorului anului competiţional.
Persoane din trei domenii au fost invitate să se exprime pentru a putea fi alcătuită echipa sezonului, dar şi un clasament cu cei mai buni tehnicieni.
În prima categorie au fost cuprinşi oficialii cluburilor, fiind incluşi antrenori, manageri, chiar şi foste handbaliste, iar a doua secţiune s-a adresat reprezentanţilor mass-media, mai precis reporterilor Gazetei Sporturilor, DigiSport, TVR şi ProTV. Ultima categorie care a avut dreptul la exprimare în cadrul acestui sondaj a fost rezervată fanilor.
Au fost contactaţi 9 din cei 12 antrenori care au stat pe banca tehnică în sezonul trecut.
Iniţial, s-a dorit a fi efectuat un sondaj de opinie doar pentru echipa sezonului, dar au existat multe opţiuni şi pentru un clasament al antrenorilor, astfel că a fost alcătuită o ierarhie şi în acest caz.
Handbal Club Zalău nu a avut nicio reprezentantă în echipa sezonului, cu toate că interul dreapta, Ana Maria Dragut şi portarul Paula Vişan au fost fost incluse în „Top 5” la posturile pe care evoluează.
În clasamentul antrenorilor, Gheorghe Tadici a ocupat prima poziţie la toate cele trei secţiuni: oficiali, mass-media şi fani.
„Ar fi absurd să spun că nu mă satisface acest lucru, mai ales că este vorba şi despre oficiali şi reprezentanţi ai mass-mediei, nu este doar un vot venit din partea fanilor. Nu pot decât să le mulţumesc tuturor pentru aprecieri; înseamnă că am realizat ceva pentru handbalul din România. Cred că au contat mult rezultatele pe care le-am obţinut în perioada de după ’89. Am fost desemnat cel mai bun antrenor din ultimii 20 de ani şi în clasamentul Federaţiei Române de Handbal. Mă bucur foarte mult că sunt apreciat la nivel naţional, probabil chiar mai mult decât la nivel local. O echipă dintr-un oraş mic, cu un buget redus, a ajuns pe podiumul Ligii Naţionale de handbal feminin. A fost un sezon dificil, tocmai de aceea, satisfacţia câştigării medaliilor de bronz este şi mai mare”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.
La categoria oficiali, managerul clubului zălăuan a acumulat 14 puncte, fiind urmat de Aurelian Roşca şi Costică Buceschi, ambii cu câte cinci puncte.
Tadici a câştigat detaşat şi în clasamentul întocmit de reprezentanţii mass-media, acumulând 40 de puncte, spre deosebire de ocupantul locului secund, Costică Buceschi, cu 13 puncte şi Bogdan Burcea, clasat pe locul trei, cu 9 puncte.
Tehnicianul de la poalele Meseşului este apreciat şi de fanii din România, acumulând 88 de puncte în clasamentul suporterilor. Bogdan Burcea ocupă poziţia secundă, cu 46 de puncte, iar pe locul trei se situează Costică Buceschi, cu 37 de puncte.
sursa foto: prosport.ro

One Thought to “Gheorghe Tadici, antrenorul sezonului 2016 – 2017 în Liga Naţională”

  1. vio

    Felicitari dlui profesor. Valoarea ramane valoare ! Recunoscut unanim!

Leave a Comment