Gheorghe Tadici a împlinit 68 de ani şi 46 de antrenorat

Este greu să vorbeşti despre profesorul Gheorghe Tadici, dar, în acelaşi timp, este şi uşor, pentru că la cariera impresionantă de antrenor pe care o are şi la realizările avute de-a lungul anilor, nu ai cum să nu-ţi găseşti cuvinte pentru a-l caracteriza pe „Magicianul de la poalele Meseşului”, cum l-a numit Ilie Dobre în cartea sa. În urmă cu trei ani, punea punct meseriei de dascăl, după 43 de ani de activitate, dar a rămas în cea de antrenor, dorind să descopere în continuare tinere talente şi să le ducă spre marea performanţă, aşa cum a făcut cu generaţii întregi.
Neobosit, chiar şi la 68 de ani pe care-i împlineşte astăzi, Tadici rămâne un „titan” al handbalului românesc, dar şi un specialist al semicercurilor din întreaga ţară. Doar la Zalău a obţinut 3 titluri naţionale, de 8 ori vicecampion al României, de 4 ori medaliat cu bronz, câştigând într-un an şi Cupa României. 19 ediţii în cupele europene, câştigarea City Cup în 1996, o finală de cupă europeană, cinci semifinale şi trei prezenţe în grupele Ligii Campionilor sunt performanţe pe care niciun iubitor al handbalului zălăuan nu cred că le-a visat în urmă cu 40 de ani. Cu Olthim Râmnicu Vâlcea a obţinut în cei doi ani (2006 – 2008) aproape tot ce se putea obţine pe plan naţional şi internaţional, iar la echipa naţională a României, nimeni nu i-a putut egala încă performanţa din 2005, cea de vicecampion mondial.
Printre cei care i-au urat „La Mulţi Ani!” pe paginile de socializare se numără şi primarul Zalăului, Ionel Ciunt, cel care, în urmă cu trei ani, la pensionarea profesorului, a povestit şi o întâmplare din perioada facultăţii: “Am avut noroc cu profesorul Tadici în primul an de facultate, când eram student în Bucureşti. M-a întrebat unul dintre profesori: De unde eşti, Ionică? Din Zalău, i-am răspuns. La care el a spus: da, ştiu, de unde este antrenorul Tadici”.
„Astăzi este o sărbătoare importantă pentru un om pe care-l respect şi-l preţuiesc. Este vorba de domnul profesor Tadici, cetăţean de onoare al Municipiului Zalău, căruia îi doresc multă sănătate mai întâi şi apoi, sigur, dacă e posibil, toate câte le doreşte să i se întâmple. La Multi Ani, domnule profesor şi toate cele bune”, este mesajul edilului zălăuan.
Din 2017, Sala Sporturilor din Zalău îi poartă numele profesorului Gheorghe Tadici, omul care împlineşte 46 de ani de antrenorat.
La Mulţi Ani, Gheorghe Tadici!

Leave a Comment