Fotbalul sălăjean, sub cel din judeţele limitrofe

Rezutatul înregistrat în acest an de Unirea Mirşid la barajul pentru promovarea în Liga a III-a de fotbal trage un nou semnal de alarmă în ceea ce priveşte nivelul scăzut al fotbalului sălăjean în comparaţie cu cel din judeţele limitrofe

În ultimii zece ani, doar trei echipe campioane ale judeţului Sălaj au reuşit să promoveze în Liga a III-a în urma susţinerii meciurilor de baraj. Doar una dintre ele s-a înscris în campionat şi a reuşit să se şi menţină în al treilea eşalon.
2005 era anul în care Armătura Zalău, echipă ce a evoluat atât în Liga a III-a, cât şi în eşalonul secund, a fost nevoită să se desfiinţeze din cauza problemelor financiare. A fost înfiinţat un nou club, FC Zalău, care în 2006 a participat la primul baraj pentru promovarea în Liga a III-a. După două meciuri pierdute în faţa echipelor Universitatea 1919 Cluj şi FC Bihor II Oradea, FC Zalău a reuşit să promoveze în Liga a III-a în vara anului 2008, după ce a învins cu 1 – 0 Spicul Mocira, campioana judeţului Maramureş.
Doi ani mai târziu, Benfica Ileanda a reuşit aceeaşi performanţă, după ce a învins la loviturile de departajare campioana Bihorului, Bioland Paleu. Însă, din motive financiare, campioana Sălajului nu s-a înscris în Liga a III-a. Au trecut cinci ani până la următoarea promovare a unei echipe sălăjene. În vara anului trecut, Luceafărul Bălan, echipă antrenată de Marius Paşca, a învins în dublă manşă Olimpia II Satu Mare, însă, după un tur de campionat, s-a retras din competiţie din tot din cauza unui buget insuficient.
Unirea Mirşid, campioana din acest an a Sălajului, a pierdut cu scorul de 0 – 8 la general barajul din acest an cu Viitorul Ulmeni, campioana Maramureşului.

One Thought to “Fotbalul sălăjean, sub cel din judeţele limitrofe”

  1. Raul

    Este o mare eroare sa se considere fotbalul din judet , ca performant la nivel de liga a 3 a ! Au gazon si la Zalau de nota 8 ,iar ei au valoare de un 4/5 cu indulgenta . Adica bani aruncati pe sport de masa multi si ineficient ! Far o strategie de viitor, pt urmatori 2/3 ani . Morar stie de ce ….

Leave a Comment