Fotbalul sălăjean şi-a premiat valorile

Pentru al doilea an consecutiv, Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Sălaj a organizat Gala Fotbalului Sălăjean, eveniment desfăşurat vineri seara, la Restaurant Transilvania. Moderatorul galei a fost cunoscutul organizator şi prezentator de evenimente sportive, bihoreanul Victor Mihalcea, acesta fiind invitat şi la ediţia din 2018. Printre evenimentele prezentate de acesta a fost şi finala Cupei EHF din 2012, dintre HC Zalău şi Lada Togliatti, desfăşurată în Sala Sporturilor din Oradea.
Alături de reprezentanţi ai cluburilor din Liga a IV-a şi a V-a, la eveniment au mai fost prezenţi arbitri şi foşti arbitri divizionari, reprezentanţi ai Primăriei Zalău, dar şi foşti jucători şi antrenori cu rezultate notabile, cărora li s-au acordat premii speciale. Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor, şimleuan de origine, s-a aflat şi el printre cei prezenţi la evenimentul de vineri seara.
„Mă bucur să ne vedem într-un număr atât de mare şi la ediţia din acest an. Prezenţa dumneavoastră la acest eveniment mă face să cred cu tărie că vă pasă cu adevărat de ceea ce se întâmplă în fotbalul sălăjean, iar împreună cred că putem să continuăm pe o pantă ascendentă. Unul dintre obiectivele mele din primul mandat era promovarea unei echipe în Liga a III-a, ceea ce s-a şi realizat cu ajutorul unor oameni de suflet, printre care primarul Zalăului, Ionel Ciunt, primarul comunei Mirşid, Călin Bereschi şi fostul conducător al echipei din Mirşid, Florin Pop. O echipă de Liga a III-a este foarte importantă pentru un municipiu, mai ales că există o grămadă de copii talentaţi. Sunt convins că împreună vom fi mai buni, mai puternici, iar în doi, trei ani mi-aş dori să avem la Zalău cjhiar o echipă de Liga a II-a. Îmi doresc foarte mult şi ca echipa care va câştiga Liga a IV-a să promoveze în al treilea eşalon în vara anului viitor”, a precizat Daniel Sabou, preşedintele AJF Sălaj.
La eveniment a fost preuent şi Dan Ghiurco, edilul oraşului Jibou, care a ţinut să evidenţieze faptul că în oraşul de pe malul Someşului sunt toate condiţiile pentru un fotbal de Liga a III-a, în cazul în care echipa va reuşi promovarea.
Delegaţii echipelor au votat înaintea acestui eveniment cel mai bun jucător, cel mai bun portar, cel mai bun antrenor, cel mai bun conducător de club, dar şi cel mai bun junior. Gabriel Ţiriac, de la Rapid Jibou, a fost desemnat cel mai bun jucător, iar cel mai bun portar, Adrian Noţigan, tot de la formaţia jibouană. Emil Ionaş, tehnicianul formaţiei de pe malul Someşului a fost desemnat cel mai bun antrenor, iar cel mai bun junior, Răzvan Ardelean. La egalitate de puncte, Florin Pop, conducătorul echipei Rapid Jibou şi preşedintele celor de la Sportul Şimleu, Ioan Gurzău, au fost desemnaţi conducătorii anului în eşalonul patru.
În Seria Est a Ligii a V-a, nominalizările au fost următoarele: Samuel Lingurar (ACS Tihău) – cel mai bun jucător, Ionuţ Păşcuţă (ACS Tihău) – cel mai bun portar, Florin Mitrea (ACS Tihău) – cel mai bun conducător, Marius Cozma (Unirea Mirşid) – cel mai bun antrenor şi Sergiu Onaţ (CS Hida) – cel mai bun junior.
În Seria Centru, jucătorul anului a fost ales Silviu Oprea (Gloria Marin), în timp ce Florin Sabou a fost numit cel mai bun portar, iar Florin Mândruţiu, cel mai bun antrenore, ambii de la Unirea Hereclean. Mate Tibor, de la Venus Borla, este conducătorul anului în Seria Centru, iar cel mai bun junior, Csatlos Roland (Olimpic Gârcei).
Adrian Gheţe, de la Inter cizer, a fost desemnat fotbalistul anului în Seria Vest, iar cel mai bun portar, Mezan cozac, de la ACS Bănişor Peceiu. Liviu Feraru (Kemer Camăr) a primit premiul pentru cel mai bun antrenor, iar Vlăduţ Bodea, de la Cetatea Valcău, cel mai bun junior. Ioan Criste, de la Inter Cizer, a fost desemnat cel mai bun conducător în Seria Vest.
Au fost premiaţi şi cavalerii fluierului, cel mai bun arbitru fiind Răzvan Lădar, iar cel mai bun arbitru asistent, Sergiu Corb.
Conducerea fotbalului sălăjean a acordat şi premii speciale unor persoane care, sub o formă sau alta, şi-au pus amprenta la rezultatele notabile obţinute de fotbalul sălăjean de-a lungul anilor: Dorin Barbu, Ioan Meleg, Zoltan Ardelean, Bogdan Unguruşan, Dumitru Crişan, Aurel Petrean, Călin Puşcaş, Ioan Fabia, Vasile Paşca, Szoke Lorand, Nicolae Şandor, Cosmin Cozma, Cristian Oros, Şandor Nicolae, Ioan Morar dar şi fostul internaţional, Vasile Jula, cel care şi-a aniversat ziua de naştere chiar chiar vineri. Au mai fost premiaţi Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor, Gabriel Bârjac şi Paul Unimătan, ultii doi fiind foşti arbitri divizionari, retraşi de curând din activitate.

Alte articole

2 Thoughts to “Fotbalul sălăjean şi-a premiat valorile”

  1. Anonim

    Haha ,care valori?

  2. Anonim

    A ti facut risipa de TIMP CU TROGLODITI ASTIA VAI DE CAPU VOSTRU NU VI RUSINE ?

Leave a Comment