Fotbalul nostru urcă pe culmile penibilului

Fotbalul românesc s-a apucat de alpinism, escaladează toate culmile penibilului. Într-o singură lună, atât echipa naţională, cât şi campioana s-au făcut de râs. CFR Cluj, campioana ultimilor cinci ani, a reuşit în dubla cu Piunik Erevan să fixeze, cu exactitate, locul fotbalului autohton în lumea acestui sport, undeva la margine, unde nu mai ajungem să jucăm nici măcar cu echipele din Luxemburg.

S-a vorbit mult despre jucătorii autohtoni, dar e clar că nici străinii care populează Liga 1 nu dau pe afară de talent şi determinare. Marea problemă este însă legată de antrenori. Devine tot mai evident că nu avem o şcoală valoroasă de tehnicieni şi acest lucru se vede în cât de puţin exportăm antrenori în campionatele din Europa. Dan Petrescu, eroul negativ al acestei eliminări ruşinoase este un exemplu în acest sens. Tehnicianul cu cele mai multe „performanţe la hectar” din ultimul deceniu a dezamăgit din nou, arătându-şi şi el limitele. Declaraţiile lui dinaintea meciurilor, unde afirmă că toţi adversarii sunt foarte puternici, amuză, cele de după meciuri când duce discuţia la nivel de blesteme şi ghinion, întristează. Din nefericire acesta este nivelul.

După meciul cu Piunik Erevan, Dan Petrescu a declarat că el crede că este blestemat: „Sunt foarte trist în seara asta şi cred că şi băieţii sunt la fel! Sunt supărat pentru că dacă la 1-0 mă gândeam că se mai poate întâmpla ceva, când conduceam cu 2-1 şi cu penalti ratat de ei nu credeam că armenii vor reveni în joc. I-am ajutat şi noi, pentru că băieţii mei s-au retras prea devreme în apărare, dar rezultatul din seara asta dovedeşte că fotbalul e imprevizibil! Ziua de azi nu mi-a plăcut deloc, încă de dimineaţă, când am aflat că doi titulari s-au îmbolnăvit şi nu mai pot conta pe ei. Parcă s-au adunat prea multe, după Supercupă a venit şi meciul ăsta. Iar la loviturile de la 11 m parcă sunt blestemat! Nu am câştigat niciodată la penaltiuri!”

Nicio vorbă de fotbalul chinuit pe care îl practică echipa sa de ani de zile, de „minima rezistenţă” a unei victorii cu 1-0 de modul în care abordează orice discuţie publică.

Cel mai experimentat jucător al echipei, Ciprian Deac a vorbit şi el despre eliminare: „E supărare mare, nu realizez ce s-a întâmplat. Noi am hrănit adversarul, nu l-am omorât. Nu ne gândeam că puteam fi eliminaţi din primul tur. Era o sursă bună de venit, ne-am făcut planurile de trecem minim două tururi. Sunt supărat şi nu îi găsesc cuvintele. Eşecul e un duş foarte rece pentru noi şi toată lumea din club”.

După această eliminare, CFR Cluj va evolua în turul doi preliminar din Conference League, cea de-a treia competiţie intercluburi ca importanţă din Europa. Clujenii se vor confrunta cu andorezii de la Inter Club d’Escaldes. Meciurile vor avea loc pe 21 şi 28 iulie. Fără îndoială, la conferinţa dinaintea primei partide, Dan Petrescu, dacă va rămâne antrenorul campioanei, va încerca să ne convingă de forţa formaţiei din Andorra.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

6 Thoughts to “Fotbalul nostru urcă pe culmile penibilului”

 1. […] Fotbalul românesc s-a apucat de alpinism, escaladează toate culmile penibilului. Într-o singură lună, atât echipa naţională, cât şi campioana s-au făcut de râs. CFR Cluj, campioana ultimilor cinci ani, a reuşit în dubla cu Piunik Erevan să fixeze, cu exactitate, locul fotbalului autohton în lumea acestui sport, undeva la margine, unde nu mai ajungem să jucăm nici măcar cu echipele din Luxemburg. S-a vorbit mult despre jucătorii autohtoni, dar e clar că nici străinii care populează Liga 1 nu dau pe afară de talent şi determinare.  » Mai multe detalii […]

  1. Robi

   Ce va mirați? Dacă nimic nu merge in tara asta, dar nimic, fotbalul de ce ar fi altfel! Nu vedeți ca suntem blestemați in toate! Începând de la cei care ne conduc, pana in tot și toate!!! Așa ca nu va mai mirati!!!

 2. Despre blesteme

  Dan are perfectă dreptate, e vorba de un blestem, cfr a fost net superioară, pyunic a înscris la singurul lor șut pe spațiul porții, în ultimul minut. Această echipă e de play-out românesc. Bine zice și becali când susține că blestemul e legat de titlurile furate de cfr cu „albitri” de casă !

 3. Anonim

  Mă da ce aveți voi cu CFR Cluj ziar de județ uitați va la fotbalul din Zalău la scm Zalău nu la CFR Cluj

  1. Anonim

   Cfr e campioana, de 5 ani fură titluri cu „albitri” de casă. Acum ai înțeles handi de ce scrie MS despre cfr ?

Leave a Comment