Fostul atlet Monel Sabou, antrenor de atletism la CSS Zalău

Vara acestui an a fost una a schimbărilor la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, iar printre cei înlocuiţi s-a numărat şi fostul director, Marin Silaghi, care a îndeplinit condiţiile pentru a deveni pensionar. Locul acestuia a fost ocupat tot de un antrenor de volei, Dorian Faur, cel care în sezonul trecut s-a ocupat de pregătirea grupelor de minivolei şi juniori I din cadrul clubului. Principalul obiectiv al acestuia este de a începe cât mai curând demersurile înfiinţării unei baze sportive moderne, cu locuri de cazare şi cantină, ca sportivii din cadrului acestui club să aibă la dispoziţie condiţii optime de desfăşurare a activităţii.
Seria înlocuirilor a continuat şi la celelalte secţii. După 35 de ani în care a ocupat postul de profesor-antrenor la CSS Zalău, antrenoarea de handbal, Elena Tadici, a ieşit la pensie în această vară, locul său fiind luat de Valeria Motogna, port-drapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing.
„Valeria Motogna a fost o jucătoare emblematică pentru întreg handbalul românesc, nu doar pentru echipa din Zalău şi este normal să i se ofere această şansă. După Gabriela Muntean şi Alina Cozac, a venit rândul Valeriei Motogna să “îmbărţişeze” meseria” de dascăl şi antrenor”, declara antrenorul Gheorghe Tadici în urmă cu trei luni.
Modificări au avut loc şi în cadrul secţiei de atletism, locul antrenorului Andrei Radu Rus fiind luat de fostul atlet, Monel Sabou. Andrei Radu Rus s-a transferat în această vară la Grupul Şcolar „Voievod Gelu”, astfel că locul său a rămas vacant, iar printre cei care au participat la examenul pentru postul de profesor suplinitor s-a numărat şi Monel Sabou, care a şi devenit antrenor de atletism în cadrul CSS Zalău.
„Este un nou început pentru mine, chiar dacă este un domeniu în care am activat mulţi ani. Am mai antrenat în cadrul clubului CSM Zalău şi îl antrenez de mai bine de patru ani, ca voluntar, pe Sorin Mâneran, actualul campion al României în proba de maraton la categoria seniori. Sper să reuşesc într-un timp cât mai scurt încropirea unei grupe sau chiar două de copii cu care să muncesc şi să obţin performanţe. Profit de această ocazie şi îi rog pe acei părinţi care cred în capacităţile mele şi doresc să-şi îndrume copiii spre acest sport să mă contacteze”, a afirmat fostul atlet.
În cariera de sportiv, Monel Sabou a obţinut o serie de rezultate notabile atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Acesta a devenit multiplu campion naţional la cros şi semimaraton, campion naţional şi balcanic în proba de 3.000 de metri obstacole, iar cu echipa naţională de juniori a României a obţinut medalia de bronz la Campionatul European. Ultima performanţă a fost înregistrată în urmă cu doi ani, zălăuanul ocupând locul trei la Maratonul Internaţional de la Wisconsin (SUA).

One Thought to “Fostul atlet Monel Sabou, antrenor de atletism la CSS Zalău”

  1. Anonim

    Ii urez mult succes, un campion si un prieten al sportului. Sper sa aiba sustinerea si cadrul necesar pt. performanta.

    ,,Work hard, dream big, and no shortcuts to the top”

    Best regards,
    Sergiu.I

Leave a Comment