Foşti componenţi ai echipei Minerul Sărmăşag s-au reîlntâlnit la meciul de la Tăşnad

10 iunie 2005 a fost ultima zi în care la Sărmăşag s-a vorbit despre echipa Minerul ca un club activ de fotbal. Formaţia care a activat ani la rând în Diviziile B şi C a fost nevoită să pună punct unei „istorii” frumoase, iar din baza sportivă pe care, la un moment dat, au evoluat nume sonore din fotbalul românesc, precum Universitatea Cluj, CFR Cluj, Olimpia Satu Mare, FC Baia Mare şi FC Bihor au rămas doar ruinele.
În comuna Sărmăşag, fotbalul este astăzi un domeniu cât se poate de străin, iar autorităţile locale nu par deloc interesate să „reînvie” acest fenomen, măcar la nivelul Ligii a IV-a.
O parte dintre foştii jucători ai echipei Minerul se mai întâlnesc, pur şi simplu întâmplător, la diferite eveniment sportive, aşa cum s-a întâmplat şi sâmbătă la meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, dintre Unirea Tăşnad şi Dumbrava Gîlgău.
Marius Paşca, fost fundaş la Minerul Sărmăşag, actualmente antrenor la Dumbrava Gîlgău, a fost susţinut din tribună de fostul atacant al „minerilor”, Cristian Boitor, stabilit în Supurul de Jos, care a venit la meci însoţit de fiul său, dar şi de Diana Mierea, soţia jucătorului de la Dumbrava, Alin Mierea.
De la eveniment nu putea lipsi nici Graţian Paşca, fratele antrenorului de la Dumbrava, care locuieşte în Gîlgău Almaşului. În tribunele Stadionului din Tăşnad s-a aflat şi fostul mijlocaş al „minerilor”, Szanto Andraş, care locuieşte în Sărmăşag, dar a venit la eveniment pentru a se reîntâlni cu fostul coechipier, Marius Paşca.
La partida de la Tăşnad a fost prezent şi profesorul de informatică de la Colegiul Naţional Silvania Zalău, Florin Morar, fost atacant al echipei din Sărmăşag.
Vasile Maşlinca, un alt fost component al formaţiei din Sărmăşag, originar chiar din Tăşnad, nu avea cum să lipsească de la acest meci, mai ales că aflase cine conduce de pe margine echipa din Gîlgău Almaşului.
„Sunt extrem de emoţionat că am putut să vă revăd chiar la mine acasă”, a afirmat Vasile Maşlinca, promiţând că va fi prezent şi la meciul retur, de la Gîlgău Almaşului.
La meci a fost prezent şi Marcel Andreica, fost jucător la Laminorul Zalău, stabilit în Negreşti-Oaş.

Leave a Comment