Foste glorii ale fotbalului din Ungaria, invitate la „Zilele Crasnei”

Eveniment sportiv special în acest an la Crasna, cu ocazia Zilelor comunei, programate în perioada 1 – 3 septembrie. Printre evenimentele cuprinse în programul celei de-a XIX-a ediţii a „Zilelor Crasnei” se numără şi un meci de fotbal în care vor evolua echipe de old-boys din Crasna şi Debrecen (Ungaria). Pe de-o parte, vor evolua foşti componenţi ai echipelor Sparta Crasna şi FC Crasna, iar echipa vizitatoare va fi alcătuită din foşti componenţi ai clubului DVCS Debrecen, fotbalişti ce au activat la formaţia ungară în perioada anilor ’90 – 2000.
Printre cei care vor evolua la echipa din Debrecen se regăsesc şi foşti componenţi ai echipei naţionale a Ungariei, cei mai emblematici fiind Dombi Tibor şi Sandor Tamas. În echipa oaspete se va regăsi şi sârbul Igor Bogdanovic, care a devenit campion al Ungariei cu DVCS Debrecen.
„Cred că va fi un eveniment deosebit, deoarece, pe lângă faptul că locuitorii acestei comune vor avea ocazia să vadă fotbalişti importanţi din istoria fotbalului maghiar, va fi şi o echipă alcătuită doar din foşti jucători care locuiesc în Crasna. Nu cred că s-a mai întâmplat vreodată să fie o echipă alcătuită doar din jucători autohtoni, fiindcă cel puţin doi, trei fotbalişti proveneau din afara comunei. Pe cei din conducerea echipei DVCS Debrecen îi conusc de când mergeam în cantonamente în Ungaria cu Armătura Zalău. Le-am propus o întâlnire cu ocazia „Zilelor Crasnei” şi au fost de acord. Directorul de marketing al echipei din Debrecen mi-a spus că şi-ar dori chiar să înfiinţeze la Crasna un „fan club”, sigur, în cazul în care vor fi doritori”, ne-a dezvăluit Birtalan Attila, fost director sportiv al Armăturii Zalău, locuitor al comunei Crasna.
DVCS Debrecen a devenit de şase ori campioana Ungariei şi de tot atâtea ori a câştigat Cupa Ungariei. De alte cinci ori, DVCS Debrecen a câştigat Supercupa Ungariei.

Leave a Comment