Flacăra Halmăşd rămâne „aprinsă” în Cupa României

Campioana judeţului Sălaj la fotbal şi câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României s-a calificat în faza a doua a Cupei României după ce a învins miercuri după-amiaza, pe teren propriu, Sănătatea Cluj

Învinsă la meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a de fotbal, Flacăra Halmăşd a reuşit să se califice miercuri după-amiaza în faza a II-a a Cupei României, după ce a dispus pe teren propriu cu scorul de 3 – 2 de Sănătatea Cluj, revelaţia sezoanelor trecute. Colegă de serie în Liga a III-a cu FC Zalău, formaţia clujeană a ajuns în urmă cu patru sezoane până în optimile de finală, unde fost eliminată de Dinamo, iar în sezonul trecut a evoluat în 16-imi împotriva Stelei.
Cu doi sălăjeni în lot, Adriana Simioanca şi Silviu Crişan, Sănătatea Cluj a fost nevoită să se vadă eliminată în acest an, chiar din prima fază, la capătul unui meci în care Flacăra Halmăşd a demonstrat că ar fi meritat promovarea în Liga a III-a.
Formaţia sălăjean a reuşit să deschidă rapid scorul, în minutul 9, prin Tudor Ulmeanu. Faza a pornit dintr-o lovitură de corner, mingea a juns la Adrian Gheţi, care a prelungit balonul până la -Ulmeanu, iar acesta din urmă a introdus balobul în plasă printr-un şut de la aproximativ 9 metri. A urmat replica echipei clujene, dar fără rezultat pe tabelă, iar după aproximativ o jumătate de oră de joc, Adriang Gheţi putea face 2 – 0 pentru Halmăşd, după ce l-a driblat inclusiv pe portrul advers, dar mingea a fost scoasă de pe linia porţii de un apărător advers. Acelaşi Adrian Gheţi a mai scăpat o dată spre poartă, în minutul 40, fiind oprit prin fault de portarul Bogdan Cârlan. Centralul Kovacs Szabolcs din Carei a acordat lovitură de pedeapsă în favoarea gazdelor, iar clujenii au rămas în zece jucători, după ce Lucian Perde a văzut cartonaşul roşu. Penalty-ul a fost executat şi transformat de Emil Borz.
Sănătatea a continuat să mai spere la o calificare şi după revenirea de la vestiare, chiar dacă scorul era 2 – 0 în favoarea sălăjenilor. După zece minute din al doilea mitan, Sănătatea a reuşit să reducă din handicap, prin Alexandru Gaşpar, care a reluat cu capul în plasă centrarea lui Micula. Scorul putea deveni egal dacă bara transfersală nu s-ar fi opus la şutul lui Sergiu Ghiorma, din lovitură liberă. Şi Halmăşdul a avut neşansă două minute mai târziu, şutul lui Adrian Dregan lovind transversala porţii clujene.
Jucătorii echipei din Halmăşd dădeau semne de oboseală, iar clujenii s-au aşezat pentru câteva minute bune în careul gazdelor. Sănătatea chiar a reuşit să marcheze de două ori în poarta apărată de Lucaciu, dar ambele goluri au fost anulate pentru motiv de offside.
Echipa din Halmăşd a reuşit să marcheze pe contraatac, prin Adrian Gheţi, care a reluat în plasă centrarea lui Emil Borz, venită de pe partea dreaptă. Sănătatea a mai înscris şi ea o dată, prin Andrei Ceaca, dar era prea tărziu pentru a mai putea întoarce rezultatul, astfel că echipa care în anii anteriori avea să se dueleze cu „granzii” Steaua şi Dinamo, avea să părăsească învinsă terenul din comuna Halmăşd.
„Sunt fericit pentru că am reuşit să eliminăm o echipă care în anii trecuţi a avut un cuvânt de spus în Cupa României. Am reuşit să câştigăm prin dăruire şi disciplină tactică, iar pentru acest lcuru vreau să-i felicit pe băieţi. Sper să avem un parcurs cât mai lung, iar în sezonul viitor să reuşim şi în campionat mai mult decât am realizat în sezonul trecut”, a declarat antrenorul echipei din Halmăşd, Vasile Paşca.
Faza a II-a a cupei României este programată în data de 1 august.
Flacăra Halmăşd: Emil Lucaciu – Adrian Farkas, Doru Sabău, Garbacz Szilard, Ionuţ Moşincat, Adrian Dregan (cpt.), Emil Borz, Tudor Ulmeanu, Adrian Gheţi, Alin Puşcaş şi Ionuţ Pop. Rezerve: Ioan Borciu, Marius Tarce, Nicolae Roşu, Flaviu Bărnuţiu şi Dumitru Bloj. Antrenor: Vasile Paşca. Delegat: Gavril Puşcaş

Leave a Comment