Filip Constantin, coordonator CSVM Zalău: „Visam ca într-o zi să fiu antrenat de tatăl meu”

Sezonul 2014 – 2015 al Diviziei A1 la volei masculin i-a pus pentru prima dată faţă-n faţă pe antrenorul bulgar, Stoyan Stoev şi pe fiul acestuia, Martin. Primul antrena vicecampioana României, Volei Municipal Zalău, iar al doilea era antrenor principal al campioanei Tomis Constanţa. Cei doi tehnicieni s-au întâlnit prima dată în sezonul regulat, după care, a urmat duelul din finala Cupei României, câştigat de formaţia de la poalele Meseşului. Finala campionatului a fost câştigată, însă, de gruparea de la malul mării, astfel că cei doi antrenori din ţara vecină şi-au „împărţit” trofeele.
În vara anului trecut, s-a consemnat un nou duel „tată-fiu” în Sala Sporturilor din Zalău. Tatăl avea tot rolul de antrenor, Marian Constantin, tehnicianul celor de la Volei Municipal Piatra Neamţ, iar fiul acestuia, Filip, ocupa postul de coordonator al formaţiei zălăuane.
În sezonul viitor al Diviziei A1, Marian Constantin şi fiul său, Filip, vor fi de aceeaşi parte a fileului, după ce preşedintelei clubului zălăuan, Vasile Coţa, a ajuns la un acord cu tehnicianul din Giuleşti. Va fi pentru prima dată în cariera voleibalistul de 18 ani când acesta va fi antrenat de tatăl său.
„Încă din momentul în care am început să practic voleiul, visam ca într-o zi să fiu antrenat de tatăl meu. În opinia mea, este unul dintre cei mai valoroşi tehnicieni din România, cu rezultate notabile atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Cred că venirea sa la Zalău înseamnă un plus pentru echipă, iar rezultatele notabile ale acestui club vor continua şi în sezonul viitor. Sper să calc pe urmele tatălui meu atât în cariera de jucător, cât şi în cea de antrenor”, ne-a declarat Filip.
La fel ca tatăl său, coordonatorul de 18 ani a început voleiul la Rapid Bucureşti, după care s-a transferat la Steaua, club pentru care a activat atât la grupele de juniori, cât şi la formaţia de seniori. În vara anului trecut s-a transferat la Volei Municipal Zalău, echipă cu care a câştigat Cupa României şi medalia de argint în Divizia A1.
Dacă Filip a evoluat destul de puţin la formaţia „roş-albastră”, tatăl său a reuşit să obţină şase titluri de campion al României cu Steaua, jucând şi două finale ale Cupei Cupelor.

Alte articole

2 Thoughts to “Filip Constantin, coordonator CSVM Zalău: „Visam ca într-o zi să fiu antrenat de tatăl meu””

  1. Anonim

    spune-i mersi presedintelui Cota!

  2. aaa

    pana sa viseze cei doi constantin, bani lla baieti cand intra?

Leave a Comment