Fetele lui Tadici au învins Dunărea Brăila în turneul de la Sfântu Gheorghe

Noul sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin a început mai târziu pentru HC Zalău, formaţia de la poalele Meseşului având câteva jucătoare confirmate cu coronavirus, inclusiv managerul Gheorghe Tadici. Învinsă la „masa verde” în prima etapă, cu 0 – 10 de Minaur Baia Mare, HC Zalău s-a deplasat miercuri la Sfântu Gheorghe, unde participă până marţi la cel de-al doilea turneu din cadrul Ligii Naţionale.
Zălăuancele au întâlnit în primul meci Gloria Bistriţa, formaţie în faţa căreia a cedat cu 19 – 24, după ce la pauză, tabela indica egalitate, 7 – 7. În primele zece minute ale părţii secunde, bistriţencele s-au desprins la patru goluri, iar Zalăul nu a mai avut puterea să revină până la final.
HC Zalău a arătat mul mai bine în al doilea joc, cel cu Dunărea Brăila, o formaţie cu pretenţii în Liga Naţională. Echipa lui Tadici a reuşit să se impună la final cu 27 – 26 la capătul unui meci extrem de disputat, cu răsturnări de scor, dar şi cu multe momente în care cele două echipe au mers „cap la cap”. Brăila s-a desprins pentru prima dată la două goluri în minutul 11, 6 – 4, apoi a venit rândul Zalăului să preia conducerea şi să aibă avantaj chiar de patru lungimi, 12 – 8 în minutul 26. La pauză, tabela indica 14 – 11 pentru handbalistele noastre, dar Brăila a revenit în joc şi a egalat la 16 în minutul 39. În ultimele 20 de minute s-a mers „cap la cap”, iar Zalăul s-a desprins la două goluri în minutul 59, 26 – 24. Brăilencele au marcat foarte rapid de două în poarta Zalăului şi au restabilit egalitatea, dar replica echipei lui Tadici nu a întârziat să apară, Alexandra Severin înscriind în ultimele secunde pentru 27 – 26, o victorie de moral dar şi importantă pentru economia clasamentului.
În cadrul turneului de la Sfântu Gheorghe, HC Zalău mai are de susţinut două jocuri. Duminică, de la ora 16:30, partida cu CSM Bucureşti şi marţi, de la ora 13:45, duelul cu Măgura Cisnădie.

One Thought to “Fetele lui Tadici au învins Dunărea Brăila în turneul de la Sfântu Gheorghe”

  1. FotoHandbal

    Asemenea foto @danpotor

Leave a Comment