Federatia a programat meciul dintre Remat si Torpi Targu Mures: Va fi deranj mare daca echipa din Targu Mures nu se prezinta la meci

Federatia a programat meciul dintre Remat si Torpi Targu Mures: Va fi deranj mare daca echipa din Targu Mures nu se prezinta la meciSambata, ora 12, Sala Sporturilor din Targu Mures

Torpi Targu Mures – Remat Zalau

Exclusa din campionatul Diviziei A1 la volei masculin la inceputul acestui an, din cauza datoriilor avute catre Federatia Romana de Volei, formatia Torpi Targu Mures a fost reprimita in campionat de catre forul national de profil. Decizia ca formatia targumureseana sa revina in campionat a fost luata luni, de catre Consiliul Director, intrunit in regim de urgenta. Dupa anuntarea excluderii, targumuresenii au ramas doar cu cinci jucatori, printre cei sapte voleibalisti plecati la alte echipe fiind si cei doi zalauani, Zaha si Remes, transferati la Universitatea Cluj.

Conducerea clubului din Targu Mures a contestat excluderea din campionat si a cerut federatiei sa demonstreze cu acte existenta acelor datorii. Eu am spus si dupa ce s-a anuntat excluderea noastra din campionat, dar repet si acum: 1. Vreau ca FR Volei sa publice pe site situatia cu datoriile catre FRV ale tuturor cluburilor din Divizia A1, masculin si feminin; 2. Daca FRV dovedeste cu facturi, dispozitii de plata sau alte modalitati de plata ca noi avem datorii, atunci vom suporta consecintele. Insa, daca noi nu am gresit, atunci sa plece ei, a declarat pentru Telegraf, Sorin Moldovan, presedintele clubului ACS Torpi-MS Targu Mures.

Nici Vasile Mascasan, presedintele Asociatiei Judetene de Volei Targu Mures, nu intelege motivul excluderii din campionat a echipei Torpi. Nu inteleg ce motiv au avut sa ne excluda din campionat, fiindca datorii la federatie au toate echipele, nu numai noi. Daca se ia dupa datorii, ar trebui excluse din campionat aproape toate echi-pele, ne-a precizat ieri dimineata Mascasan. Acesta a mai spus ca sunt sanse mici ca echipa din Targu Mures sa dispuna la ora inceperii meciului de un lot complet de jucatori. Din cate stiu eu, echipa nu are cu ce sa se prezinte la meci, fiindca nu are nici macar sase jucatori legitimati. Cei de la federatie au programat meciul, iar pe mine m-au sunat sa deleg arbitrii de linie.

Chiar daca se va pune problema castigatoarei, in cazul in care meciul se va juca, antrenorul principal al Rema-tului parea deranjat de faptul ca Federatia Romana de Volei a programat meciul. Este o prostie ceea ce se intampla. Nu stiu cu ce jucatori vor juca cei de la Targu Mures, fiindca nu dispun decat de patru sau cinci jucatori. Federatia a gresit in ianuarie, cand a luat decizia sa-i excluda, nu acum, cand i-a reprimit, fiindca datorii nu au numai ei la federatie. Oricum, din moment ce meciul a fost programat, trebuie sa facem deplasarea. Va fi insa deranj mare daca echipa din Targu Mures nu se prezinta la meci, a afirmat Dudas.

Tehnicianul zalauan se confrunta in continuare cu probleme de lot, pe lista jucatorilor incerti sunt nu mai putin de cinci voleibalisti: Nagy, Nemeth, Afloarei, Borota si Seiffert.

Pentru partida de maine, programata la ora 12, au fost delegati doi arbitri clujeni: Nicolae Cristea si Nicolae Pop.

Programul complet al etapei a XV-a: VCM LPS Piatra Neamt – CSMU LPS Suceava, CSM Bucuresti – Unirea Dej, CVM Tomis Constanta – Explorari Baia Mare, Remat Zalau – Torpi Targu Mures, CSMU Craiova – Steaua Bucuresti, U Cluj – Dinamo Bucuresti.

Clasament:

1. Tomis Constanta 14 14 0 42 – 13 38p

2. Remat Zalau 14 13 1 41 – 11 37p

3. Dinamo Bucuresti 14 12 2 37 – 13 34p

4. Explorari Baia Mare 14 9 5 29 – 21 26p

5. Unirea Dej 14 7 7 28 – 26 22p

6. VCM LPS Piatra Neamt 14 6 8 27 – 28 21p

7. Steaua Bucuresti 14 6 8 23 – 28 19p

8. SCMU Craiova 14 6 8 23 – 29 18p

9. CSM Bucuresti 14 5 9 24 – 29 17p

10. U Cluj 14 5 9 23 – 31 15p

11. Torpi Targu Mures 14 1 13 9 – 41 3p

12. SCMU LPS Suceava 14 0 14 6 – 42 2p

Leave a Comment