FC Zalău, victorie clară în faţa Sănătăţii

FC Zalău – Sănătatea Cluj 3 – 0 (2 – 0)

Au marcat: Codruţ Ardelean (min. 30 şi 60) şi Raul Stanciu (min. 33)

După debutul promiţător pe care l-a avut în prima etapă, la Ineu, terminând la egalitate (1 – 1) duelul cu echipa locală, FC Zalău a obţinut vineri prima victorie oficială din „era” Vasile Jula. Formaţia de la poalele Meseşului nu a avut nicio emoţie în disputa de pe teren propriu, cu Sănătatea Cluj, pe care a câştigat-o cu scorul de 3 – 0.
Oaspeţi au pus probleme la poarta apărată de Cristian Man în foarte puţine rânduri, în timp ce Zalăul, pe lângă cele trei goluri înscrise a mai irosit câteva ocazii bune de a marca.
Mihai Bode a pus primul în pericol poarta echipei adverse, în minutul şapte, şutul acestuia din interiorul careului fiind respins de portarul Biliga. A fost singura ocazie importantă din prima jumătate de oră a meciului, dar în minutul 30, FC Zalău a reuşit să deschidă scorul. Codruţ Ardelean a primit o pasă în careu şi l-a învins pe portarul advers cu un şut puternic, la colţul lung. Doar două minute au trecut până când zălăuanii au majorat avantajul de pe tabelă. Bode a pătruns bine pe flancul drept, a trecut de un adversar, a centrat lung în careu până la Ţiriac, acesta retrimis în centru pentru Stanciu, iar mijlocaşul echipei zălăuane a înscris cu latul, de la aproximativ 11 metri.
Dobrescu putea duce Zalăul la vestiare cu avantaj de trei goluri, dar a şutat defectuos în minutul 45, din numai opt metri, după o pasă primită de la Ţiriac. Atacantul adus în această vară de la CS Oşorhei a ratat o ocazie şi mai mare, în minutul 51. Scăpat singur cu portarul advers, Dobrescu a ales să-l dribleze pe Biliga, fiind deposedat de goalkeeper-ul clujenilor.
Codruţ Ardelean putea face 3 – 0 în minutul 59, dar a trimis peste poartă, din numai trei metri, centrarea trimisă de Mihai Bode. Fostul atacant al Nuşfalăului a reuşit, totuşi, „dubla”, în minutul 60, când a reluat cu capul în plasă o centrare venită de pe partea dreaptă, tot de la căpitanul Bode.
„Pe lângă cele trei goluri, ne-am mai creat multe ocazii de gol, însă nu am fost suficienţi de atenţi la finalizare. Vreau însă să-mi felicit jucătorii pentru atitudinea pe care au avut-o, fiindcă au abordat cu seriozitate acest joc şi au dat dovadă de maturitate în teren. Am avut puţine emoţii, având în vedere că a fost primul meu meci pe teren propriu în calitate de antrenor. Mă bucur foarte mult pentru această victorie şi sper că i-am făcut fericiţi şi pe spectatorii prezenţi azi la meci”, a declarat la finalul jocului, antrenorul Vasile Jula.
Victor Dobrescu a fost nevoit să părăsească terenul de joc în minutul 57, din cauza unei accidentări. „Dobrescu a suferit o întindere, dar sper să nu fie foarte grav, fiindcă este un jucător valoros, de care avem mare nevoie în teren”, a explicat Jula.
În etapa viitoare, programată vineri, 13 septembrie, FC Zalău va evolua în deplasare, la Şomii Pâncota.
FC Zalău: Cristian Man – Vlad Lung (min. 87, Raul Silaghi), Cosmin Cosma, Vlad Negrean, Viorel Ionaşcu, Mihai Bode (min. 86, Mihai Cherecheş), Raul Stanciu, Cosmin Sabou, Gabriel Ţiriac (min. 86, Daniel Supuran), Victor Dobrescu (min. 57, Alexandru Pop) şi Codruţ Ardelean. Antrenori: Vasile Jula (principal), Cristian Oros (secund)
Sănătatea Cluj: Andrei Biliga – Dumitru Bucur, Sergiu Şoş, Alexandru Groza, Nicolae Apa, Lucian Perde (min. 57, Sergiu Mărginean), Boska Arnold (min. 70, Sorin Vădana), Andrei Ceaca, Nistor Văidean, Alexandru Pop şi Slobodan Maric (min. 57, Marian Pop). Antrenor: Marius Semeniuc
Rezultatele complete din etapa a II-a: Arieşul 2007 Turda – Unirea Jucu 2 – 2, FC Zalău – Sănătatea Cluj 3 – 0, Metalurgistul Cugir – CS Ineu 2 – 0, Unirea Dej – CS Oşorhei 1 – 5, Naţional Sebiş – Şoimii Pâncota 1 – 0, FC Maramureş Baia Mare – FC Municipal Baia Mare 0 – 3 (gazdele sunt la a doua neprezentare în acest sezon şi vor fi excluşi din campionat).

3 Thoughts to “FC Zalău, victorie clară în faţa Sănătăţii”

  1. Anonim

    felicitari echipei fc zalau conduceri clubului si antrenorilor ca au facut o echipa competitive care se poate bate acolo sus in clasament,si carcotasilor care sunt impotriva lui fc zalau sa se uite pe ce loc este acuma fc zalau in era lica jula si sa vada cati spectator au fost pe stadion acuma si cati au fost cand a fost pasca antrenor la fc zalau asa ca carcotasilor si invidiosilor taceti din gura hai fc zalau victorie

  2. Laurentiu

    Nu iti mai face singur vant cu coada dle antrenor , ca nivelul la care jucati e ceva asemanator cu divizia de juniori si vezi ce echipe ai intalnit, printre cele mai slabe , daca nu cele mai slabe . Cat despre locul ocupat dupa 2 etape , se vede ca aveti mari emotii. Spectatorii? circa 200 cu i8ndulgenta , majoritatea copii, juniori si rudele , cunostiintele jucatorilor. E adevarat ca e campanie agricola de toamna si lumea se gandeste la proviziile de iarna. De la stadion NU pot sa le obtina..

  3. Anonim

    mama ce importanta stire in liga a XX:))

Leave a Comment