FC Zalău, victorie clară după cinci luni de pauză

Formaţia de la poalele Meseşului nu a mai înscris cel puţin patru goluri într-un meci din luna martie, când a învins cu scorul de 5 – 0, pe teren propriu, Unirea Jucu

FC Zalău a reuşit să se impună sâmbătă după-amiaza, cu scorul de 4 – 2, în deplasare, pe terenul formaţiei CS Iernut. Echipa pregătită de Călin Pop şi Cristian Oros a dominat jocul aproape în totalitate, iar pe lângă cele patru goluri, jucătorii zălăuani au mai trimis de două ori mingea în bară. Formaţia de la poalele Meseşului nu a mai marcat cel puţin patru goluri într-un meci din luna martie a acestui an, când zălăuanii au dipsus cu scorul de 5 – 0 de formaţia clujeană, Unirea Jucu.
„Echipa din sezonul trecut a arătat cu totul altfel. Eu consider că acum avem un lot mai echilibrat şi mai bun. Singurul impediment este tinereţea jucătorilor şi faptul că majoritatea băieţilor au evoluat doar la nivelul Ligii a IV-a şi Ligii a III-a”, a afirmat antrenorul Călin Pop.
Pentru prima dată în istoria clubului, FC Zalău a beneficiat şi de aportul a doi jucători străini într-un meci oficial, nigerienii Benjamin Kuku şi Ibrahim Jamilu, primul reuşind chiar să marcheze al doilea gol al echipei zălăuane. „Şi ei sunt jucători tineri de 19 şi de 20 de ani, fără experienţă în Liga a III-a, fiindcă au jucat doar în Liga a IV-a din Arad. Kuku este jucătorul mai valoros, însă nici el nu are încă maturitatea pe care ar trebui să o aibă un jucător de Liga a III-a”, a mai precizat antrenorul Pop, care speră ca victoria de la Iernut să nu fie o întâmplare pentru echipa sa. „Vreau să felicit jucătorii pentru modul în care au abordat jocul şi s-au dăruit pe teren. Sper să nu ne „culcăm pe-o ureche” şi să continuă pe o pantă ascendentă, fiincă abia am început campionatul. Am întâlnit o nou-promovată, care a fost la primul meci în Liga a III-a, dar jucătorii echipei adverse au jucat cu multă ambiţie, mai ales că erau în faţa propriilor spectatori. Băieţii mei au dat dovadă de maturitate, iar pe lângă cele patru goluri, am mai avut câteva ocazii foarte bune de a marca”.
FC Zalău este singura echipă care a marcat patru goluri în prima etapă, însă cea mai clară victorie a obţinut-o Gloria Progresul Bistriţa, care a învins cu scorul de 3 – 0, pe teren propriu, Unirea Dej.
În etapa viitoare, FC Zalău va primi tocmai vizita formaţiei din judeţul Bistriţa-Năsăud, una dintre echipele cu şanse reale la promovarea în Liga a II-a. „După părerea mea, Arieşul Turda şi Gloria Progresul Bistriţa au cele mai mari şanse la promovare în acest sezon. Au loturi valoroase, dar şi susţinere financiară mult mai mare decât celelelalte echipe. Va fi un meci foarte greu pentru noi, dar vom face tot ce depinde de noi pentru a obţine un rezultat favorabil. Sper ca echipa să termine prima parte a campionatului pe unul din primele şase locuri”, a declarat preşedintele Ioan Morar.
În celelalte partide s-au înregistrat următoarele rezultate: Arieşul Turda – FCM Baia Mare 3 – 1, Unirea Jucu – CS Oşorhei 1 – 0, Industria Galda – Metalurgistul Cugir 0 – 0, CSM Sighet – Sănătatea Cluj 1 – 1 şi CS Sânmartin – Avântul Reghin 3 – 2.

Leave a Comment