FC Zalău s-a distrat în prima etapă a returului

Echipa pregătită de Călin Pop şi Cristian Oros a dispus vineri cu scorul de 8 – 1 de CS Iernut

Victorie la scor pentru FC Zalău în prima etapă din returul Ligii a III-a de fotbal, zălăuanii câştigând cu scorul de 8 – 1 meciul de pe terenul propriu cu formaţia târgmureşeană, CS Iernut.
Clasată pe locul 12 înaintea începerii returului, echipa din Iernut nu a impresionat cu nimic în jocul de la Zalău, primul şut spre poarta apărată de Claudiu Băican fiind trimis abia în minutul 31, de Marius Pastor.
Zălăuanii au început în forţă jocul, iar după 18 minute conduceau deja cu 3 – 0 prin autogolul lui Cornel Coc, din minutul unu şi reuşitele lui Andrei Ceaca (10) şi Victor Dulap (18). Până la pauză, jucătorii pregătiţi de Pop şi Oros au redus din turaţii, iar la vestiare s-a intrat cu avans de trei goluri.
Recitalul a continuat în partea secundă. După zece minute de la realuare, Kuku a înscris pentru 4 – 0, profitând de o respingere greşită a portarului Cotfas, după un şut trimis de Ceaca. Acelaşi Ceaca nu a mai putut fi blocat de portarul advers în minutul 60, înscriind pentru 5 – 0. Cea mai mare ocazie şi una dintre puţinele pe care le-au avut oaspeţii s-a consumat în minutul 68, când portarul Băican a reuşit să-l blocheze pe Cheţan din poziţie de „unu la unu”.
Scorul a devenit 6 – 0 în minutul 73, Kinczel Ervin înscriind cu latul din marginea careului mic, iar două minute mai târziu, Daniel Supuran a făcut 7 – 0. Introdus în teren în minutul 69 în locul lui Kuku, Cristian Tărbârţă a înscris ultimul gol al Zalăului, în minutul 88. Pe fondul unei relaxări a jucătorilor zălăuani, oaspeţii au înscris golul de onoare în minutele de prelungiri, prin Ştefan Popa, stabilind scorul final.
„V-am spus încă de la începutul săptămânii că acest meci trebuie abordat cu seriozitate, iar ceea ce le-au transmis antrenorii, jucătorii au aplicat în teren. Noi am dominat jocul din minutul unu până în minutul 90. Felicit echipa şi antrenorii şi sper să arătăm la fel de bine în continuare. Aştept meciul cu FCM Baia Mare, fiindcă în etapa viitoare vom sta, din moment ce Gloria Bistriţa s-a retras din campionat. Va fi un meci de şase puncte pentru ambele echipe. Am putea spune că jocul de astăzi (vineri, n.r.) a fost şi o repeţiei pentru jocul cu Baia Mare, fiindcă am văzut care este „pulsul” echipei şi într-un meci oficial. CS Iernut este o echipă modestă, iar acum a făcut un joc mai slab decât în tur”, a afirmat preşedintele Ioan Morar la finalul partidei.
Antrenorul Călin Pop a recunoscut după meci că nu se aştepta la un astfel de rezultat. „Nu mă aşteptam la un scor atât de mare. Chiar dacă ne-am confruntat cu probleme de lot în perioada de pregătire, băieţii s-au mobilizat foarte bine în acest meci, au intrat bine în joc şi şi-au făcut datoria pe deplin. Îi felicit pentru dăruire şi pentru rezultatul obţinut. Ne pare rău că s-a retras Gloria Bistriţa din campionat, dar sper să putem organiza un amical, ca jucătorii să rămână în formă până la meciul cu FCM Baia Mare”, a declarat tehnicianul zălăuan.
FC Zalău: Claudiu Băican – Adrian Sabău, Alin Mutu, Iulian Petrache, Victor Dulap, Kinczel Ervin (min. 76, Alexandru Pop), Raul Stanciu, Bogdan Roghină, Vasile Pop (min. 30, Daniel Supuran), Benjamin Kuku (min. 69, Cristian Tăbârţă) şi Andrei Ceaca. Antrenori: Călin Pop (principal) şi Cristian Oros (secund)
CS Iernut: Andrei Cotfas – Mădălin Olar (min. 32, Ovidiu Meruţiu), Cornel Coc, Ionuţ Cheţan (min. 84, Ionuţ Teban), Andrei Balea (min. 84, Alin Lungu), Fekete Istvan, Ştefan Popa (min. 46, Daniel Salso), Ionuţ Cîndea, Alexandru Groza, Răzvan Stoica şi Marius Pastor. Antrenor: Nicolae Chira

One Thought to “FC Zalău s-a distrat în prima etapă a returului”

  1. Normal! Sport de masa,la ac nivel!

Leave a Comment