FC Zalău pregăteşte returul doar pe plan local

FC Zalău nu a beneficiat de niciun leu de la autorităţile locale în prima parte a campionatului, iar bugetul pentru retur nu a fost încă stabilit şi aprobat. În aceste condiţii, jucătorii pregătiţi de Constantin Olariu şi Cristian Oros vor pregăti partea a doua a campionatului doar pe plan local.

Aflată la un moment dat chiar în imposibilitatea de a-şi continua activitatea în Liga a III-a din cauza datoriilor pe care le avea la bugetul statului, FC Zalău s-a reunit, în cele din urmă, la finalul săptămânii trecute, pentru a pregăti partea a doua a campionatului. 17 jucători au participat la prima şedinţă de pregătire din acest an, la care a fost prezent şi antrenorul clujean, Constantin Olariu. Acesta a afirmat la finalul turului că va reveni la clubul zălăuan doar în cazul în care se vor rezolva problemele financiare, iar după ce preşedintele l-a anunţat că au fost deblocate conturile, tehnicianul şi-a dat acceptul să continue pe banca Zalăului.
Din vechea „gardă” s-au aflat Flavius Dumbrăvean, Vlad Tohat, Tonko Robert, Alexandru Neagotă, Raul Stanciu, Alexandru Flueraş, Răzvan Meleg, Ibrahim Jamilu, Alexandru Pop şi Cristian Tăbârţă. La primul antrenament s-au prezentat şi câţiva jucători de la grupele de juniori republicani, dar au fost şi trei nume noi. Unul dintre ele este Alberto Vălimăreanu, jucător care a mai evoluat la FC Zalău în turul sezonului trecut. Acesta a venit îsoţit de Lois Copilescu, un fotbalist în vârstă de 22 de ani, originar din Craiova.
Pe lângă Alexandru Pop şi Cristian Tăbârţă, antrenorii echipei FC Zalău se vor putea baza în compartimentul ofensiv şi pe Andrei Teglaş, jucător ce a mai evoluat la FC Zalău pe vremea când echipa era pregătită de Marius Paşca. Atacantul originar din Jibou a promovat în vara anului trecut în Liga a III-a cu Luceafărul Bălan, rămânând la clubul condus de Radu Pop până la finalul turului.
„În perioada următoare vor veni mai mulţi jucători în probe de joc, dar vom acoperi doar zonele în care suntem deficitari, fiindcă nu ne permitem să transferăm mulţi jucători valoroşi. Ne dorim să facem o figură mai bună decât în prima parte a campionatului, fiindcă locul nostru nu este acesta pe care ne situăm la finalul turului. Vedeţi că multe echipe din fotbalul românesc se confruntă cu probleme financiare, iar noi încercăm să supravieţuim, chiar dacă în tur nu am putut beneficia de bani de la bugetul local”, a precizat preşedintele Ioan Morar.
Oficialul zălăuan va reveni miercuri din Statele Unite ale Americii, iar până la finalul săptămânii va fi stabilit programul de pregătire până la reluarea campionatului. Toată pregătirea va fi efectuată, însă, pe plan local, bugetul de la autorităţile locale nefiind încă stabilit şi aprobat.

Alte articole

One Thought to “FC Zalău pregăteşte returul doar pe plan local”

  1. Anonim

    PAUL MAGHIU ESTE ASTEPTAT LA PREGATIRI!

Leave a Comment