FC Zalău începe la Sibiu noul sezon al Ligii a III-a

După o clasare modestă în sezonul trecut, ocupând ultima poziţie la finalul campionatului, FC Zalău îşi propune un parcurs mai bun în noua ediţie de campionat, care va începe la finalul acestei săptămâni. Echipa pregătită de Constantin Olariu şi Cristian Oros va susţine primul meci din noul sezon la Sibiu, urmând să întâlnească nou-promovata FC Hermannstadt, o formaţie ce-şi propune promovarea în Liga a II-a încă din primul sezon.
„Din discuţiile purtate cu oameni de afaceri din Sibiu, FC Hermannstadt are planuri mari în noul sezon. Chiar dacă este o nou-promovată, are un buget foarte consistent pentru nivelul Ligii a III-a. Clubul va beneficia numai în prima parte a sezonului de 700.000 de lei. Echipa are în componenţă jucători ce au evoluat în trecut chiar şi în Liga I. Nu va fi un meci uşor pentru noi, dar sper să ne întoarcem un un rezultat favorabil”, a precizat preşedintele Ioan Morar.
FC Hermannstadt (denumirea în limba germană a oraşului Sibiu) s-a înfiinţat în 2015, câştigând încă din primul an campionatul în Liga a IV-a din Sibiu. De altfel, FC Hermannstadt este singura reprezentantă pe care Sibiul o are într-un eşalon superior celui de Liga a IV-a în noul sezon. Având în vedere promovarea echipei în eşalonul trei, la club s-au efectuat în această vară o serie de transferuri, modificări având loc şi la nivelul conducerii tehnice. Aleandru Neacşa, Răzvan Dîlbea, Adrian Cârstean, Paul Medeşan şi Daniel Tătar sunt o parte din jucătorii de bază ai clubului de pe malul Cibinului.
Şi în lotul echipei FC Zalău s-au efectuat multe modificări în această vară, la formaţia de la poalele Meseşului ajungând portarii Claudiu Băican şi Mădălin Şandor, dar şi jucătorii de câmp Cristian Bucur, Paul Mateciuc, Ionuţ Ţârlea, Gabriel Coţi, Florin Istrate, Alexandru Maria, Răzvan Meleg, Marius Hosu şi Grigore Turda.
Partida dintre FC Hermannstadt şi FC Zalău este programată sâmbătă, începând cu ora 17, pe Stadionul Municipal din Sibiu.
Programul complet al primei etape din Seria a V-a: FC Bistriţa – Unirea Jucu, Gaz Metan II Mediaş – Sănătatea Cluj, CS Iernut – ASA Târgu Mureş II, Avântul Reghin – Metalurgistul Cugir, Viitorul Ulmeni – CS Oşorhei, Recolta Dorolţ – ACS Comuna Recea şi FC Hermannstadt – FC Zalău. Unirea Dej va sta.

Obiectivul clubului – clasare între primele opt echipe

Sezonul 2015 – 2016 a fost cel mai „negru” din istoria clubului FC Zalău, care a reuşit promovarea în Liga a III-a în vara anului 2008. Clubul s-a confruntat cu probleme financiare încă dinaintea începerii sezonului, iar principalul obiectiv, după cum a afirmat în repetate rânduri preşedintele Ioan Morar, a fost plata restanţelor către bugetul statului.
Pentru noul sezon, conducerea nu şi-a propus un obiectiv îndrăzneţ, motivând că sunt multe echipe noi în serie, care dispun de un buget mai consistent decât al clubului zălăuan.
„La fel ca FC Hermannstadt sunt şi alte echipe noi în seria noastră. Sunt cluburi cu potenţial mai mare decât al nostru, iar în aceste condiţii, obiectivul pentru noul sezon este o clasare între primele opt echipe din serie”, a afirmat preşedintele Morar.
Seria a V-a, din care face parte şi FC Zalău, are în componenţă 15 echipe, urmând ca la finalul sezonului se retrogradeze în Liga a IV-a formaţiile clasate pe ultimele trei poziţii. În Liga a II-a va promova echipa clasată pe primul loc.

Leave a Comment