FC Zalău, fără punct câştigat după primele două etape

Deşi a primit vizita unei nou-promovate în Liga a III-a, FC Zalău nu a reuşit să obţină vineri nici măcar un rezultat de egalitate în faţa echipei AFC Odorheiu Secuiesc, pierzând cu scorul de 0 – 1.

Dintr-o echipă care anul trecut se afla la un moment dat în cursa pentru promovarea în Liga a II-a, FC Zalău a devenit în noul campionat o formaţie care pare să nu mai sperie pe nimeni. Învinsă în prima etapă cu scorul de 0 – 2 pe terenul echipei Avântul Reghin, FC Zalău a pierdut cu scorul de 0 – 1 şi primul joc de pe teren propriu, susţinut vineri, în compania celor de la AFC Odorheiu Secuiesc. Jucătorii pregătiţi de Constantin Olariu şi Cristian Oros au avut o evoluţie ştearsă în partida de vineri, făcând greşeli nepermise atât la mijlocul terenului, cât şi la finalizare. Au fost şi momente în care Zalăul a pus presiune pe adversar, dar a fost greu să desfacă echipa adversă, care s-a apărat pe două linii după înscrierea golului.
Prima ocazie notabilă a partidei s-a consumat abia în minutul 20, când şutul trimis de Liviu Cheţan din centrul careului a trecut la distanţă mică de poarta oaspeţilor. Vlad Tohat a irosit o ocazie şi mai mare de a înscrie în minutul 22, trimiţând balonul pe lângă poartă din aproximativ 12 metri. Oaspeţii şi-au trecut în cont prima ocazie în minutul 27, Tamas Elöd reluând mingea cu capul peste transversală din opt metri. Scorul putea deveni 1 – 0 pentru FC Zalău în minutul 33, dar Angelo Şimon a ratat din situaţie de „unu la unu”. Şi cum în fotbal ocaziile se răzbună, oaspeţii au reuşit să înscrie singurul gol al partidei în minutul 34. Berki Alexandru l-a surprins pe portarul Man cu un şut de la aproximativ 30 de metri, trimis exact în vinclul porţii.
Până la finalul reprizei, Zalăul a mai irosit o ocazie mare, prin Cristian Tăbârţă, care a ratat tot din situaţie de „unu la unu” cu portarul advers. Cea mai mare ocazie a meciului a irosit-o Flavius Dumbrăvean, în minutul 57, reluând balonul cu capul în plasa laterală dintr-un metru, după o lovitură liberă executată la colţul lung de Raul Stanciu. Demeny Norbert a încercat să-l rurpindă în minutul 68 pe portarul Cristian Man cu un şut puternic, trimis din lovitură liberă, dar goalkeeper-ul zălăuan a avut un reflex bun, reuşind să respingă balonul în corner de sub transversală.
După două etape scurse din noul sezon al Ligii a III-a, FC Zalău nu a acumulat niciun punct, iar în etapa viitoare va evolua în deplasare, în faţa formaţiei CS Comuna Recea.
FC Zalău: Cristian Man – Gabriel Burcă, Tonko Robert, Flavius Dumbrăvean, Ibrahim Jamilu (min. 46, Daniel Supuran), Raul Stanciu, Liviu Cheţan, Angelo Şimon, Cristian Tăbîrţă, Vlad Tohat (min. 69, Darius Varga) şi Alexandru Pop (min. 71, Dummene Best Tegbo). Antrenori: Constantin Olariu (principal) şi Cristian Oros (secund)
AFC Odorheiu Secuiesc: Balint Botond – Sebestien Tamas, Demeny Norbert, Rozsa Arpad, Peter Mozes, Gergely Tibor (min. 70, Kis Zsolt), Balint Raymond, Berki Alexandru, Tamas Elöd (min. 83, Balazsi Csaba), Simon Arnold (min. 90+1, Simon Norbert) şi Gabriel Doltea. Antrenori: Budai Barna (principal) şi Botorok Janos (secund)

Leave a Comment