FC Zalău, fără paşi greşiţi pe teren propriu

FC Zalău – CSM Sighetul Marmaţiei 2 – 1 (1 – 0)
Au marcat: Kinczel Ervin (min. 2), Cristian Tăbârţă (min. 80), respctiv Alexandru Iaciug (min. 87)

Eşecul usturător din etapa trecută, 0 – 5 pe terenul celor de la Oşorhei pare să-i fi readus cu picioarele pe pământ pe jucătorii de la FC Zalău, care au reuşit să învingă vineri după-amiaza cu scorul de 2 – 1 ocupanta locului doi, CSM Sighetul Marmaţiei, formaţie ce nu pierduse niciun meci în primele cinci etape.
Zălăuanii au reuşit deschiderea scorului după numai două minute de la fluierul de start, Kinczel Ervin reluând mingea cu latul în plasă din opt metri după o lovitură liberă trimisă în careu de Raul Stanciu. Din postura de servant, Stanciu putea să-şi treacă şi el numele pe lista marcatorilor în minutul nouă, însă şutul său din marginea careului a fost respins cu greu de portarul Burdun. Replica oaspeţilor a venit în minutul 27, Andrei Puşcaş reluând mingea cu capul puţin peste transversală, după o lovitură de colţ de pe partea stângă. Roghină putea face 2 – 0 pentru FC Zalău în minutul 38, după o pasă primită de la Kuku, dar şutul său din marginea careului a fost respins în bară de portarul oaspeţilor. Introdus în teren în minutul 59 în locul lui Vălimăreanu, Cristian Tăbârţă a irosit o ocazie mare în minutul 72, şutând în plasa laterală din numai nouă metri. Pe final, oaspeţii au jucat totul pe cartea atacului, iar eliminarea lui Jamilu din minutul 75 le-a dat speranţe şi mai mari că pot obţine un rezultat favorabil la Zalău. Golul a venit, însă, tot din partea formaţiei pregătite de Călin Pop. De această dată Tăbârţă nu a mai greşit, înscriind pentru 2 – 0 după o eroare în defensiva oaspeţilor. Până la final a reuşit să marcheze şi Sighetul, prin Alexandru Iaciug, care l-a învins pe Claudiu Băican printr-un şut-centrare din afara careului.
„Ştiam că ne aşteaptă un joc greu, cu o echipă care a venit să câştige toate punctele puse în joc, dar am început foarte bine jocul prin faptul că am marcat foarte repede primul gol. Prima repriză consider că am controlat-o de o manieră foarte clară, iar în repriza a doua am începutt destul de bine, dar a venit eliminarea pripită a lui Jamilu. I-am spus înainte să nu mai atace decisiv, dar nu avem ce face, trebuie să mergem înainte. Golul doi a venit pe o greşeală a fundaşilor adverşi şi totul e bine când se termină cu bine”, a declarat la finalul jocului Călin Pop.
De cealaltă parte, tehnicianul Sighetului, Dan Dobai, a fost surprinzător de scurt în declaraţii: „Un joc modest de ambele părţi, în special din partea noastră. Am făcut cel mai slab joc de când am preluat eu echipa. Vom vedea care sunt cauzele acestei înfrângeri”.
După victoria de vineri, FC Zalău a acumulat 12 puncte, urcând pe poziţia a treia în clasament. În etapa viitoare, programată vineri, zălăuanii vor evolua tot pe teren propriu în faţa celor de la Metalurgistul Cugir.
FC Zalău: Claudiu Băican – Alberto Vălimăreanu (min. 58, Cristian Tăbârţă), Comin Cosma, Adrian Sabău, Dumitru Horgoş, Kinczel Ervin, Ibrahim Jamilu, Bogdan Roghină, Raul Stanciu, Gabriel Ţiriac şi Benjamin Kuku. Antrenori: Călin Pop (principal) şi Cirsian Oros (secund)
CSM Sighetul Marmaţiei: Alexandru Burdun – Alex Novoselenski, Marius Pistol, Traore Suleymane, Teodor Eudean, Bogdan Matei, Adrian Murar (min. 69, Sorin Perţa), Lucian Cheţan, Alexandru Iaciug, Gabriel Roatiş (min. 85, Cristian Bucur) şi Andrei Puşcaş. Antrenor: Dan Dobai.

Alte articole

2 Thoughts to “FC Zalău, fără paşi greşiţi pe teren propriu”

  1. Anonim

    bravo fc zalau si felicitari success vinery cu cugiru hai fc zalau victorie

  2. Zalau

    Daca pleaca Moraru va promova in liga B si Zalau daca nu vom ramane in mediocritate in continuare!!!!

Leave a Comment