FC Zalău, de la agonie la extaz

FC Zalău s-a impus vineri cu scorul de 3 – 2, pe teren propriu, în faţa echipei Viitorul Ulmeni, după ce oaspeţii au condus la pauză cu 2 – 0

FC Zalău şi-a trecut în cont vineri după-amiaza a trei victorie a sezonului, având 10 puncte acumulate după desfăşurarea primelor şase etape. Jucătorii pregătiţi de Constantin Olariu şi Cristian Oros au învins cu scorul de 3 – 2, pe teren propriu, Viitorul Ulmeni, după ce oaspeţii au intrat cu avantaj de două goluri la vestiare. Antrenorii Zalăului, Constantin Olariu şi Cristian Oros, au trimis în teren un prim „11” care i-a impresionat pe spectatorii prezenţi la meci, lăsându-i pe bancă pe Florin Istrate şi Raul Stanciu, doi dintre cei mai experimentaţi jucători. Evoluţia echipei a fost unul dezastruoasă în prima parte. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 21, prin Marius Feraru, care a reluat balonul cu capul în plasă din aproximativ opt metri, după o greşeală de marcaj a fundaşului Tonko Robert. Doar 11 minute au trecut până când oaspeţii şi-au majorat avantajul. Gabriel Coţi l-a faultat în careu pe Sergiu Chiorean, arbitrul a dictat lovitură de pedeapsă, iar Sorin Şerban l-a învins pe portarul Băican.
La pauză, antrenorul Olariu l-a introdus în teren pe experimentatul Florin Istrate, iar în minutul 50 şi pe mijlocaşul Raul Stanciu. Jocul echipei s-a schimbat imediat, iar atacurile au curs în valuri la poarta oaspeţilor. În minutul 63, Florin Istrate a redus din handicap, învingându-l pe portarul Danciu cu un şut de la marginea careului, iar în minutul 74, Alberto Vălimăreanu a restabilit egalitatea.
Tabela a fost închisă de Florin Istrate, care a transformat o lovitură de pedeapsă, după un henţ comis în careu de un apărător advers.
În urma victoriei de vineri, FC Zalău a urcat pe locul patru în clasament, urmând ca în etapa viitoare să evolueze pe terenul echipei Avântul Reghin.

Leave a Comment