FC Zalău a câştigat la scor amicalul cu Luceafărul Bălan

În cadrul ultimul meci de verificare dinaintea startului noului sezon al Ligii a III-a de fotbal, FC Zalău a învins cu scorul de 8 – 1 Luceafărul Bălan, într-o partidă disputată sâmbătă dimineaţa, pe Stadionul Municipal din Zalău. Diferenţa de valoare dintre cele două formaţii a fost destul de clară, mai ales că antrenorul Bălanului, Marius Paşca nu a putut dispune de aportul portarului Marcel Petcu şi al jucătorilor de câmp Toth Karoly, Mihai Bode şi Vlad Negrean.

FC Zalău a condus cu 5 – 0 după prima parte a întâlnirii, prin reuşitele lui Cristian Tăbârcă (min. 2 şi 40), Benjamin Kuku (min. 12), Gabriel Ţiriac (min. 14) şi Kinczel Ervin (min. 43).
După revenirea de la vestiare, zălăuanii au mai marcat de trei ori, prin Benjamin Kuku, care a reuşit „dubla”, Alexandru Pop şi Mihai Brânduşe, în timp ce golul de onoare pentru Luceafărul Bălan a fost marcat de Bogdan Ciaca.
„Mi-am dorit de trei săptămâni să joc un meci de verificare, mai ales că la finalul săptămânii începe campionatul şi în Liga a IV-a. A fost o diferenţă evidentă de valoare între cele două echipe, mai ales că cei de la FC Zalău sunt la final cu pregătirea. Nouă ne-au lipsit şi câţiva jucători importanţi, dar, până la urmă, cel mai important a fost faptul că am putut face o verificare bună înaintea începerii campionatului”, ne-a declarat Marius Paşca.
Fost antrenor mai bine de opt sezoane la FC Zalău, Paşca a precizat că la formaţia de la poalele Meseşului „au venit mulţi jucători noi, iar rezultatele vor demonstra cel mai bine valoarea noii echipe. Mi-aş dori ca echipa să aibă un parcurs mai bun decât în sezonul trecut şi să se claseze la final pe un loc onorabil”.
FC Zalău a susţinut opt meciuri de verificare în această vară, înregistrând patru victorii, un egal şi trei înfrângeri: 2 – 0 cu Unirea Dej, 0 – 6 cu FCM Baia Mare, 0 – 1 cu CS Sânmartin, 3 – 0 cu Unirea Dej, 1 – 1 cu Universitatea Cluj, 1 – 3 cu FCM Baia Mare, 5 – 1 cu Unirea Tăşnad şi 8 – 1 cu Luceafărul Bălan.
FC Zalău: Claudiu Băican – Vlad Lung, Cosmin Cosma, Adrian Sabău, Viorel Ionaşcu, Bogdan Roghină, Kinczel Ervin, Benjamin Kuku şi Gabriel Ţiriac, Dorin Vălimăreanu şi Cristian Tăbârcă. Au mai evoluat: Florin Diaconu – Alexandru Pop, Ionuţ Horgoş, Daniel Supuran şi Mihai Brânduşe.
În prima etapă a Ligii a III-a, programată vineri, 29 august, FC Zalău va evolua în deplasare, pe terenul nou-promovatei CS Iernut (Mureş). Liga a IV-a va începe duminică, 31 august, Luceafărul Bălan urmând să întâlnească, în deplasare, Olimpic Bocşa.

Leave a Comment