FC Zalău a început cu dreptul seria amicalelor

FC Zalău a început cu dreptul seria amicalelor

Olimpia Satu Mare – FC Zalău 3 – 6 (0 – 4)

Pentru FC Zalău au marcat: Paşcalău (min. 18 şi 33), Moldovan (min. 22), Porumb (min. 40), Ionaşcu (min. 61) şi Dănilă (min. 84)

FC Zalău a susţinut sâmbătă dimineaţa, la Satu Mare, primul meci amical din această vară, adversară fiind Olimpia Satu Mare, formaţie ce a promovat în Liga a III-a după ce a învins la baraj Meseşul Treznea cu scorul de 6 – 0.

Chiar şi fără şase jucători de bază, Jula, Cornaci, Crăciun, Gorga, Sabou şi Neicu, gruparea zălăuană s-a impus la final cu un categoric 6 – 3, după ce la pauză a condus cu scorul de 4 – 0. Trebuie însă menţionat că nici antrenorul Olimpiei, Tibi Csik, nu a folosit chiar toţi titularii în jocul de sâmbătă.

Scorul a fost deschis după 18 minute, prin Vlad Paşcalău, iar patru minute mai târziu, Moldovan a mărit avantajul zălăuanilor. În minutul 33 Paşcalău a reuşit dubla, înscriind pentru 3 – 0, iar scorul pauzei avea să-l stabilească Porumb, în minutul 40.

La reluare, gazdele au redus din handicap în minutul 53, însă Ionaşcu, jucător născut în 1992, adus de la U Cluj, a refăcut diferenţa de patru goluri în minutul 61. Gazdele au marcat pentru 5 – 2 în minutul 64, iar zece minute mai târziu, Dănilă a înscris ultimul gol al Zalăului. Cu şase minute înainte de final, sătmărenii au închis tabela, stabilind astfel scorul final, 6 – 3. În primul 11 al echipei zălăuane s-au aflat şi cei patru jucători aduşi de curând de la Universitatea Cluj, portarul Cozma şi jucătorii de câmp Păcurar, Ionaşcu şi Truşcă.

Deşi echipa sa a câştigat fără mari eforturi, Marius Paşca a declarat la final că este prematur să facă o caracterizare a celor patru jucătorilor aduşi de la U Cluj sau a celorlalţi care au jucat pentru prima dată sub tricoul echipei FC Zalău. Miercuri va urma un joc şcoală, iar la finele săptămânii un nou amical, cu Rapid Jibou, la finalul căruia antrenorii Paşca şi Oros vor definitiva lotul cu care se va intra în cantonament.

FC Zalău: Cozma – Coste, Păcurar, Negrean, Ionaşcu, Maior, Truşcă, Stanciu, Paşcalău, Moldovan, Porumb. Au mai evoluat: Chiş – Blaga, Nicorici, Teglaş, Dănilă, Damşa, Lung. Antrenori: Marius Paşca (principal), Cristi Oros (secund).

Leave a Comment