Fără Claudia Constantinescu, HC Zalău a uitat gustul victoriei

Cu patru aruncări de la şapte metri ratate, dar şi cu alte ratări chiar din situaţie de „unu la unu”, HC Zalău a cedat cu scorul de 19 – 22 disputa de pe teren propriu cu ocupanta locului patru, HC Dunărea Brăila. La finalul jocului, o parte dintre suporterii zălăuanii le-au apostrofat pe câteva dintre jucătoarele lui Tadici, principalele săgeţi îndreptându-se spre interul Diana Puiu, care a plecat în lacrimi spre vestiare.
În primele 22 de minute s-a mers „cap la cap”, tabela arătând 6 – 6, după care, oaspetele au preluat iniţiativa. Primul şapte metri ratat al Zalăului s-a consemnat în minutul 7, Teodora Bloj fiind cea care nu a reuşit să marcheze în poarta oaspetelor. În minutul 14 a venit rândul Roxanei Rob să rateze o astfel de aruncare, iar un minut mai târziu, Sabine Klimek a irosit, şi ea, o aruncare de şapte metri. Într-un moment important al meciului a ratat Teodora Bloj şi cea de-a patra aruncare aruncare, în minutul 49, la scorul de 17 – 16 pentru oaspete. Zalăul a ratat mult pe atac, demonstrând că jocul echipei suferă mult pe faza ofensivă fără interul Claudia Constantinescu.
Au fost şi câteva decizii ale arbitrilor Stark şi Ştefan, în special în ultimele zece minute, care l-au nemulţumit pe managerul Gheorghe Tadici, acesta afirmând că este foarte ciudat cum această brigadă internaţională arbitrează a cincea oară cele două formaţii în ultimele patru sezoane.
„Spre deosebire de noi, echipa din Brăila este acoperită pe toate posturile cu jucătoare valoroase. Înainte de toate, trebuie să ne vedem bârna din ochii noştri. Se ratează şi şapte metri, şi alte aruncări. Din punct de vedere tehnic, a fost un joc slab din partea ambelor echipe. Problema este una singură: câte goluri am primit din paşi şi câte goluri am primit din aruncări de la şapte metri în ultimele minute. Cea mai mică jucătoare de la echipa adversă, nu are cum să ajungă din centru la linia de şase metri cu un singur dribling. Cred că în repriza a doua am primit trei eliminări gratuite. Sunt detalii care fac diferenţa. Totuşi, fetele nu au nicio scuză, pentru că toată săptămâna am pregătit la antrenamente aruncări în partea de sus a porţii, iar pentru mine este inexplicabil cum în timpul meciului, nu poţi să faci acest lucru. Am pierdut un meci pe care l-am fi putut câştiga. Cei doi domni arbitri au valoare dacă merg la Olimpiadă, dar, în ultimele zece minute au fost câteva decizii hilare de arbitraj. Pe de altă parte, aceasta ne este valoare, de mijlocul clasamentului”, a afirmat Tadici la finalul partidei.
Dacă în finalul primei reprize, Zalăul a avut puterea să revină de la 6 – 9 şi să intre la egalitate cu adversarele la vestiare, 9 – 9, în finalul meciului, handbalistele lui Tadici nu au mai reuşit să egaleze formaţia din Brăila.
Accidentată în continuare la umărul drept, Claudia Constantinescu a fost introdusă mai mult pentru faza de apărare în meciul de vineri, înscriind un singur gol.
După acest rezultat, HC Zalău continuă să se menţină pe locul opt, cu 32 de puncte acumulate, urmând ca în etapa viitoare să evolueze pe terenul formaţiei Universitatea Alexandrion Cluj.
HC Zalău: Ana Maria Inculeţ, Adina Mureşan, Diana Diaconu – Teodora Bloj (10), Larisa Tamaş (2), Valentina Bardac (2), Roxana Rob (2), Claudia Constantinescu (1), Florina Ţurcaş (1), Sabine Klimek (1), Andrada Trif, Diana Puiu, Ştefania Lazăr şi Adina Cârligeanu. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
HC Dunărea Brăila: Elena Voicu – Alina Horja (7), Aneta Pârvuţ (6), Bianca Tiron (3), Oana Apetrei (3), Alina Czeczi (1), Ada Moldovan (1), Adina Brot (1) şi Alexandra Orsivschi. Antrenor principal: Costică Buceschi.

One Thought to “Fără Claudia Constantinescu, HC Zalău a uitat gustul victoriei”

  1. Tadici sa spuna ca are in echipa jucatoare slabe si mediocre . Ca unele nu nimeresc poarta nici de la 7 m.Ca Puiu si portari sunt praf.Ca nu are un lider/capitan adevarat! Ca in ultimul timp si arbitri ne dezavantajeaza destul de des si vizibil,cu eliminari gratuite. Dar principala problema este valoarea scazuta a multor jucatoare,care nu nimeresc poarta .Avem extreme slabe. Doar maximum 4-5 au valoare pentru Liga nationala . Poate la anul,dar afara cu5-6 si aduse 3-4 ….jucatoare!!!Cu expierenta daca se poate. Dar greu la ce buget are echipa,probabil. Tadici si conducerea trebuie sa schimbe strategia . Ceva jucatoare straine..????

Leave a Comment