Exclusiv: Phoenix Şimleu şi-a adus libero din Venezuela

Joel Silva, libero-ul cu care Venezuela a partipat la Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing, va evolua în sezonul viitor pentru formaţia de la poalele Măgurii

Conducerea clubului Phoenix Şimleu este foarte aproape de a-şi definitiva lotul pentru sezonul viitor, după ce a ajuns luni dimineaţa la un acord cu libero-ul venezuelan, Joel Silva. În sezonul trecut, pe acest post a evoluat Mihai Mărieş, actualul libero al echipei naţionale, dar, se pare că băimăreanul a avut pretenţii financiare mai mari decât în campionatul anterior, iar conducerea clubului şimleuan nu a fost de acord cu majorarea contractului. „Cu Mărieş s-a încercat renegocierea contractului, însă, pretenţiile lui au fost foarte mari şi am decis să căutăm altă soluţie”, ne-a explicat Septimiu Ţurcaş, primarul oraşului Şimleu Silvaniei.
Joel Silva a mai evoluat în campionatul din România la Tomis Constanţa, în sezonul 2011 – 2012, cu care a devenit vicecampion naţional, după ce a pierdut finala cu Remat Zalău.
„Mărieş a avut pretenţii financiare prea mari şi nu ne-am putut permite să continuăm colaborarea. Am urmărit câteva meciuri cu Joel Silva şi am convingerea că ne va ajuta în sezonul următor să realizăm ceea ce ne propunem. Din moment ce a evoluat şi la Tomis Constanţa, este clar că are valoare. La ceea ce am văzut, cred că este cel puţin la fel de valoros ca Mărieş”, a afirmat antrenorul Phoenix-ului, Mircea Abraham.
Născut în 14 septembrie 1985, în San Fernando de Apure (Venezuela), Joel Silva are o talie de 1,90 metri şi cântăreşte 82 de kilograme. Din anul 2005 evoluază sub tricoul echipei naţionale a ţării sale, cu care a participat la o serie de competiţii importante, printre care Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), Campionatul Mondial de volei (2006 şi 2010), dar şi Liga Mondială (2008 şi 2009). Cu naţionala Venezuelei, Joel Silva a obţinut de două ori medalia de bronz la Campionatul Americii de Sud (2005 şi 2007) şi tot bronz, în 2008, la Cupa Americii.
Înainte să ajungă în România, Silva a evoluat timp de cinci sezoane în Campionatul Universitar din SUA, la echipele Park University (2006 – 2007) şi Brigham Young University Cougars (2007 – 2010). După ce s-a despărţit de formaţia de la malul mării, Silva a evoluat în campionatul din Venezuela, câştigând locul I în 2013 şi locul trei în 2014. Libero-ul venezuelan a mai evoluat pentru echipe din Brazilia, Italia, Japonia, Argentina, China, Columbia şi Chile.

Leave a Comment