Eveniment sportiv inedit la Dragu

Federaţia Română de Rugby (FRR), prin Departamentul de Dezvoltare Transilvania-Nord continuă activitatea de implementare a rugby-ului în zonele rurale. În acest sens, comuna Dragu va organiza vineri o competiţie rezervată elevilor din ciclul gimnazial, „Cupa micilor stejari”, la care sunt aşteptaţi elevi proveniţi din şase unităţi sălăjene de învăţământ.

„Nu trebuie să fii puternic ca să începi, dar trebuie să începi ca să fii puternic. Cred că acesta este dictonul după care am pornit împreună cu profesorul Cosmin Ardelean în momentul în care ne-am hotărât să organizăm această acţiune pe care noi o intituăm „Rugby la Sate”. Mă bucură faptul că, după Zalău şi Cehu Silvaniei, Dragu se înscrie pe harta rugbystică a ţării, chiar dacă este vorba despre o competiţie de rugby-tag. Sunt convins că va fi un eveniment deosebit, deoarece marile realizări sunt atinse nu prin putere, ci prin perseverenţă”, a declarat sălăjeanul Gheorghe Sabău, directororul Departamentului de Dezvoltare Transilvania-Nord din cadrul FRR.
La ora 11:30 este programat un curs de perfecţionare rugby-tag, după care se va da startul competiţiei. Echipele vor fi formate din cinci jucători, fiind orbligatorie şi prezenţa unei fete în echipă pe tot parcursul meciului.
Gheorghe Sabău se află de câteva zile în Sălaj, participând marţi la consfătuirea profesorilor de educaţie fizică şi sport din judeţ, după care a făcut o vizită şcolilor din Cehu Silvaniei şi Motiş, continuând astfel procesul de dezvoltare a rugby-ului în Sălaj.

Leave a Comment