Europa League, la Zalau

Europa League, la Zalau

Orasul de la poalele Mesesului ar putea gazdui, in premiera, in vara anului viitor, Liga Europeana la volei masculin

Presedintele CS Remat Zalau, Liviu Ciupe, a anuntat ieri, in premiera, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Primaria Zalau, ca Sala Sporturilor din Zalau ar putea gazdui in vara anului viitor Europa League la volei masculin, competitie ce nu a mai avut loc niciodata in acest oras. Am incercat sa ducem voleiul la un nivel cat se poate de ridicat si incercam sa mergem in continuare pe promovarea acestui sport. Astfel ca, in vara vom avea probabil o competitie ce nu s-a mai tinut la Zalau pana acum, este vorba de Europa League. Vor fi prezente la Zalau mai multe echipe nationale angrenate in aceasta competitie, a precizat Ciupe.

Trebuie mentionat insa ca, aceasta competitie ar putea fi organizata la Zalau, doar in cazul in care Sala Sporturilor nu va intra in proces de reabilitare, asa cum intentioneaza autoritatile locale. Am finalizat studiul de fezabilitate si proiectul tehnic pentru extinderea si modernizarea Salii Sporturilor. Ramane de vazut in ce masura vom gasi o finantare pentru acest lucru, fiindca toata lucrarea ar costa aproximativ 2 milioane de euro. S-ar extinde tribuna si pe latura dinspre vestiare, realizarea unui spatiu de joc mai generos, s-ar lucra la vestiare, urmand sa se faca si o supraetajare cu alte sali necesare pentru organizarea competitiilor de nivel international. S-a tinut cont de absolut toate cerintele unei sali moderne, a declarat primarul Zalaului, Radu Capilnasiu.

Conducerea nu se grabeste cu aducerea unui antrenor strain

Tot in cadrul conferintei de ieri, Liviu Ciupe a declarat ca, desi se afla de mai bine de o saptamana in tratative cu mai multi antrenori straini, nu se grabeste sa aduca un inlocuitor pentru Radovan Gagic. Nu s-a renuntat la ideea de a aduce un antrenor strain. Suntem in discutii cu mai multi antrenori, dar nu ne grabim. Vrem sa aducem un antrenor care sa ne ajute mai mult decat cei care au fost pana acum. Trebuie sa fim atenti, pentru a aduce un plus in jocul echipei. O alta tehnica de joc care sa fie eficienta.

Domnul Macarie isi face deocamdata bine treaba si ca antrenor principal. De aceea am si optat pentru el in vara, fiindca am stiut ca este un tehnician de valoare. Echipa nu poate sta pe loc pana cand vom aduce noi un antrenor principal. Liviu Ciupe a fost completat de presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, care a spus ca echipa poate castiga campionatul intern si cu Ovidiu Macarie, in timp ce in Champions League echipa nu va avea un plus chiar si cu un alt antrenor.

A fost prezentat lotul pentru Champions League

Conducerea clubului Remat a prezentat ieri lotul cu care se va aborda cea mai importanta competitie europeana intercluburi, din lot facand parte si ultimele doua achizitii: Gjoko Josifov, care a evoluat si in sezonul trecut pentru Remat si Nagy Peter. Presedintele Liviu Ciupe a declarat ca nu este speriat de adversarele Rematului din Champions League, chiar daca este vorba de varfurile voleiului mondial. Am incercat sa facem cateva modificari atat la nivelul bancii tehnice, cat si la nivelul lotului pentru a putea face o figura frumoasa in Champions League. Am facut si doua achizitii pe ultima suta de metri, Gjoko Josifov, care nu este o noutate pentru Remat si Nagy Peter, care are un CV impresionant. Speram sa si confirme, pentru ca am mai adus jucatori cu CV-uri impresionante care nu au confirmat.

Cu publicul care il avem in Zalau speram sa facem o figura frumoasa. Am incercat sa amenajam sala la nivelul minim care permite desfasurarea meciurilor din Liga Campionilor. S-au facut toate eforturile pentru a avea acest spectacol sportiv in municipiul Zalau. Avem o grupa extra-ordinar de grea.Am prins varfurile voleiului mondial, dar acest lucru nu ne sperie. Primarul Radu Capilnasiu a afirmat ca este important ca echipa zalauana sa aiba o evolutie convingatoare in cupele europene. Este important pentru noi sa avem o prestatie convingatoare, cu toate ca avem grupa leilor, cu cele mai bune formatii din Europa.

Dar, pana la urma reprezentam Romania la cel mai inalt nivel. Am depus toate eforturile pentru a asigura conditii necesare. Ramane ca jucatorii sa confirme. Dorim sa nu ne oprim aici, iar echipa sa lupte si pe viitor pentru castigarea campionatului si participarea in Champions League. Tiberiu Marc, care este si membru in Consiliul Director al clubului, este de parere ca echipa zalauana trebuie sa ofere un volei de calitate iubitorilor voleiului din Zalau si din Salaj.

Este o ocazie ca iubitorii voleiului din Zalau si din Salaj sa vada cele mai bune trei echipe din Europa si, poate, printre ele si viitoarea castigatoare a trofeului. In aceasta echipa s-a investit mai mult decat era nevoie pentru a castiga campionatul national. Si pentru ca s-a investit si s-au adus valori este o echipa scumpa. Va trebui sa oferim celor care iubesc voleiul masculin satisfactia unor meciuri de o calitate pe care n-au mai vazut-o in Zalau in ultima vreme, pentru ca nivelul voleiului din Romania este in continuare unul destul de slab.

A fost prezentat si sloganul echipei pentru actuala editie a Champions League: Fiti alaturi de noi intr-o experienta voleibalistica spectaculoasa. Cred ca acest slogan reliefeaza cel mai bine grupa din care facem parte, a precizat Cristi Ciobanescu, directorul organizatoric al CEV Champions League din partea clubului zalauan.

Primul meci pentru Remat Zalau va avea loc in data de 17 noiembrie, la Zalau, la ora 17, campioana Romaniei urmand sa evolueze impotriva campioanei Poloniei, PGE Skra Belchatov, care a ocupat locul trei in editia trecuta a Champions League. In 8 decembrie, tot de la ora 17, Remat Zalau va primi vizita campioanei Italiei, Trentino BetClic, castigatoarea ultimelor doua editii a Ligii Campionilor, iar ultimul meci va avea loc in 6 ianuarie 2011, de la ora 19, impotriva campioanei Germaniei, VfB Friedrichshafen, castigatoarea Champions League in 2007.

Lotul Rematului pentru Champions League: Geiger Andras – tragator secund, Dan Borota – tragator secund, Nemeth Szabolcs – tragator secund, Marius Ciortea – tragator secund, Rafael Margarido – ridicator, Andrei Stoian – ridicator, Adrian Feher – libero, Maries Mihai – libero, Nagy Peter – tragator fals, Andrei Pascan – tragator fals, Andrei Laza – centru, Gjoko Josifov – centru, Vasile Afloarei – centru.

Leave a Comment