Soldatul Gavril Nicorici a primit, post mortem, titlul de cetatean de onoare al comunei Plopis

Soldatul Gavril Nicorici a primit, post mortem, titlul de cetatean de onoare al comunei Plopis

Sergentul Gavril Nicorici, decedat sambata, in urma producerii unui accident in Poligonul Cincu, a fost inmormantat marti, in satul natal, cu onoruri militare, el primind, post mortem, si titlul de cetaten de onoare al comunei Plopis. Aproximativ 500 de persoane au fost prezente la funeralii, pentru a-l insoti pe tanar pe ultimul drum.

La ceremonialul de inmormantare au fost prezenti oficiali din partea Ministerului Apararii, printre care seful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, seful Statului Major al Fortelor Terestre, general maior Dan Ghica Radu, episcopul greco-catolic al Oradiei, Virgil Bercea, militari, oficialitati locale si cateva sute de localnici. Noi am pierdut un camarad in timpul executarii unei misiuni de instruire in poligon si acest lucru ne doare profund. Ne instruim asa cum luptam.

Din pacate, viata demonstreaza ca avem sacrificiul suprem facut si in teatrele de operatii, avem sacrificiul facut si pe campurile de instructie si in misiunile pe care le avem si pe teritoriul national, indiferent ce misiuni sunt: la inundatii, la cutremure sau misiuni de sprijin al altor colegi de-ai nostri aflati in situatii grele. Gavril a fost un copil deosebit, un camarad dosebit, un coleg deosebit, un om deosebit. Pierderea unui camarad este o grea incercare pentru noi toti, de aceea, orice am spune in aceste momente, nu vom putea alina durerea familiei, a prietenilor sau colegilor, a subliniat, marti, seful Statului Major al Fortelor Terestre, general maior Dan Ghica Radu.

In acelasi context, primarul comunei Plopis, Nicolae Criste, a precizat faptul ca sergentul in varsta de 26 de ani, cazut la datorie, a primit post mortem titlul de cetaten de onoare al comunei, ca urmare a unei hotarari a Consiliului local, intrunit intr-o sedinta extraordinara in dimineata zilei de marti.

Conform uzantelor ceremonialului militar, la inmormantarea lui Gavril Nicorici in cimitirul satului militarii au tras trei salve de pusca, tatal sau primind drapelul Romaniei, ce a stat pe sicriul sergentului pana inainte de coborarea sa in groapa.

Gavril Nicorici a fost mecanic conductor in cadrul Batalionului 814 Tancuri din Turda. El fost ranit mortal la cap, sambata, cand participa in poligon, impreuna cu unitatea, la un exercitiu cu utilizarea munitiei de manevra.

Alte articole

Leave a Comment