Eşec greu de digerat pentru naţionala lui Tadici

România a fost învinsă la opt goluri de reprezentativa Norvegiei, în primul meci de la Campionatul European, după o partidă în care handbalistele noastre au ratat foarte multe ocazii din situaţie de „unu la unu”, dar şi patru aruncări de la şapte metri

Primul meci de la Campionatul European nu a arătat deloc bine pentru naţionala condusă de Gheorghe Tadici ,”tricolorele” fiind învinse clar de reprezentativa Norvegiei, scor 19 – 27, 7 – 16 la pauză. România a sperat să facă faţă campioanei olimpice, dar a reuşit în puţine momente acest lucru. Nu mai puţin de nouă ocazii din situaţie de „unu la unu” au irosit handbalistele lui Tadici, având şi patru aruncări de la şapte metri ratate, iar replica nordicelor a venit ca un fulger. Apărarea României a fost depăşită în multe situaţii de jocul în viteză al adversarelor, tabela arătând 8 – 2 după primul sfert de oră. Cristina Neagu a fost singura jucătoare din tabăra noastră care a ieşit în evidenţă, fiind şi cea mai bună marcatoare a meciului, cu şapte reuşite. Practic, Neagu a fost singura care şi-a asumat responsabilitatea de la linia nouă metri şi a mai încercat de câteva ori Aurelia Brădeanu. Nici pe extreme situaţia nu a fost delor roză, Elisei marcând doar de două ori, în timp ce Ada Nechita nu a înscris niciun gol.
Cea mai mare diferenţă de scor la care a fost condusă România a fost de 13 goluri, înregistrată în minutul 43, la scorul de 23 – 10. Norvegia a jucat în final şi cu o parte dintre rezerve, iar România a putut arăta un handbal de o calitate ceva mai bună, reducând la opt goluri diferenţa până la final.
„Am pierdut jocul din cauza numeroaselor greşeli pe care le-am făcut la finalizare şi a numeroaselor ratări. Am avut şi câteva greşeli neprovocate, iar la acest nivel, jocul te pedepseşte imediat. Nu mă aşteptam să pierdem la o diferenţă atât de mare, dar s-a întâmplat din cauza numeroaselor greşeli pe care le-am făcut. Norvegia a meritat victoria, a jucat în viteză, iar portarii noştri au apărat mult mai puţin decât portarii adverşi. Cred că toată lumea a vrut ca Norvegia să câştige acest meci, mai ales în prima repriză”, a declarat Gheorghe Tadici la conferinţa de presă de la sfârşitul partidei, vizibil deranjat de rezultatul final.
Pentru România urmează marţi seara, de la ora 19:15 (ora României), o nouă partidă extrem de dificilă, împotriva Danemarcei, iar joi, de la aceaşi oră, ultimul meci din prima fază a grupelor, în faţa Ucrainei.
România: Paula Ungureanu (7 intervenţii), Denisa Dedu (2 intervenţii) – Cristina Neagu (7 goluri), Aurelia Brădeanu (3), Crina Pintea (1), Adriana Ţăcălie (2), Valentina Ardean Elisei (2), Gabriela Perianu (1), Crina Pintea (1), Ada Nechita, Florina Chintoan. Antrenori: Gheorghe Tadici (principal); Florentin Pera şi Bogda Burcea (secunzi).
Norvegia: Grimsbo Kari (12 intervenţii), Solberg Silje (5 intervenţii) – Oftedal Stine (5), Riegelhuth Betina (4), Loke Heidi (4), Alstad Ida (4), Kristiansen Veronica (4), Mork Nora (3), Herrem Camilla (3). Antrenor: Hergeirsson Thorir

Leave a Comment