Elevii lui Aurel Vlaicu au câştigat turneul de la Zalău

CS Volei Municipal Zalău a câştigat şi ultimul turneu de verificare din această vară, după ce, în urmă cu o săptămână, s-a impus şi la Cupa „Explorări” de la Baia Mare. Formaţia pregătită de Aurel Vlaicu a organizat în perioada 3 – 5 octombrie ultimul turneu dinaintea startului noului sezon al Diviziei A1, la care au mai participat: Phoenix Şimleu Silvaniei, Ştiinţa Explorări Baia Mare şi Universitatea Cluj.

Turneu de la Zalău a debutat cu partida dintre Ştiinţa Explorări Baia Mare şi Phoenix Şimleu Silvaniei, meci câştigat cu scorul de 3 – 2 de formaţia maramureşeană.

CS Volei Municipal Zalău a obţinut o victorie mult mai categorică, 3 -0 în disputa cu Universitatea Cluj. Primul set a fost „floare la ureche”, zălăuanii câştigându-l la 10. Al doilea act a necesitat prelungiri, formaţia de la poalele Meseşului câştigând cu 27 – 25. Parţialul trei a fost dominat, din nou, de gazde, scorul final fiind 25 – 15.

În ziua a doua, Ştiinţa Explorări a obţinut a doua victorie a turneului, după ce s-a impus cu 3 – 0 în faţa Universităţii Cluj, în timp ce duelul sălăjean dintre CS Volei Municipal Zalău şi Phoenix Şimleu Silvaniei a fost câştigat în patru seturi de zălăuani. După 26 – 24 pentru Zalău, în primul act, şimleuanii au restabilit egalitatea, câştigând actul secund la 22. Formaţia zălăuană a apăsat, însă, pe acceleraţie, în seturile trei şi patru, câltigându-le la 15, respectiv la 21.

Disputa pentru stabilirea câştigătoarei turneului a avut loc între CS Volei Municipal Zalău şi Ştiinţa Explorări Baia Mare, partidă încheiată după cinci seturi. Gazdele au făcut 2 – 0 la seturi, după 25 – 20 şi 25 – 18, dar băimărenii au egalat situaţia, impunându-se la 23 şi 20, în actele trei şi patru. Actul decisiv a fost destul de disputat, dar pe final, Zalăul s-a desprins la trei puncte, 15 – 12.

Celălalt meci al ultimei zile, dintre Universitatea Cluj şi Phoenix Şimleu Silvaniei, s-a încheiat cu victoria clujenilor, care s-au impus cu 3 – 1.

Clasament final: 1. CSVM Zalău – 8p; 2. Ştiinţa Explorări Baia Mare – 6p; 3. „U” Cluj – 3p; 4. Phoenix Şimleu Silvaniei 1.

Leave a Comment