Elevi din şase şcoli sălăjene s-au întrecut la „Cupa Moş Nicolae” la rugby

Sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei a fost, în premieră, gazda unei competiţii de rugby-tag, intitulată „Cupa Moş Crăciun”. Cu toate că, iniţial şi-au anunţat prezenţa reprezentanţi din zece şcoli, doar şase au participat la evenimentul de la finalul săptămânii trecute.
După două ore cât a durat competiţia, pe primul loc s-a situat Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei, urmată de Şcoala Gimnazială din Dragu şi cea din Agrij. Pe locul patru s-a situat Şcoala Gimnazială din Buciumi. Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei a participat cu două echipe, prima clasându-se pe locul cinci, iar a doua, pe poziţia a şasea.
„A fost o adevărată bucurie să vezi 100 de copii fericiţi, indiferent de rezultatele finale. Acţiunea şi-a atins scopul. Buna dispoziţie, socializarea, faptul că elevii au văzut alte locuri şi experienţa acumulată sunt ingrediente suficiente ca în numele Federaţiei Române de Rugby (FRR) şi al meu personal să fim mai mult decât mulţumiţi de organizarea acestui eveniment. Vreau să-i felicit pe toţi copiii participanţi şi pe profesorii şcolilor participante, în pecial pe profesorul Sergiu Moldovan, pentru implicare şi organizare. Mulţumesc şi sponsorilor care au fost alături de noi la acest eveniment şi care leau oferit cadouri copiilor”, a afirmat Gheorghe Sabău, director de dezvoltare regională în cadrul FRR.
„Cupa Moş Nicolae” desfăşurată la finalul săptămânii trecute nu este prima competiţie de rugby-tag organizată în Sălaj, evenimente de acest gen având loc chiar şi la Zalău. De altfel, judeţul nostru este cunoscut la nivel naţional la această disciplină sportivă, Şcoala „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei devenind campioană naţională la ediţia din acest an a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

Leave a Comment