Echipe din cinci judeţe s-au duelat la „Cupa Văii Sălajului” la rugby-tag

Sălajul a devenit un judeţ în care rugby-ul non contact este tot mai cunoscut, după ce în urmă cu câţiva ani, această ramură sportivă era total necunoscută la nivel de judeţ. Ultima competiţie de rugby-tag a avut loc vineri, la Cehu Silvaniei, desfăşurându-se „Cupa Văii Sălajului”, la care au fost prezente zece echipe din cinci judeţe. După multe meciuri atractive, pe prima poziţie s-a situat Şcoala Gimnazială din Tărian (judeţul Bihor), urmată de Şcoala Gimnazială din Buciumi, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” din Fărcaşa (judeţul Maramureş), Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei, Şcoala Gimnazială din Dragu, Şcoala Gimnazială din Agrij, Şcoala Gimnazială din Treznea, Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” din Baia Mare, Şcoala Gimnazială din Mănăstireni (judeţul Cluj) şi Şcoala Gimnazială din Doba (judeţul Satu Mare).
„vreau să încep prin a aduce mulţumirile mele şi ale Federaţiei Române de Rugby pentru această superbă acţiune, la care gazdele merită toate aprecierile. Suntem onoraţi să avem astfel de parteneri, iar şcolile prezente care au venit de la distanţe destul de mari sunt cu atât mai mult de apreciat. Ne-am fi dorit să fie prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, fiind vorba de o acţiune în care câştig de cauză are comunitatea şi implicit copiii urbei. Aşa cum se ştie, sportul este cel mai bun ambasador, cea mai bună, dacă vreţi, „reclamă politică”, fiind la modă acum, în preajma alegerilor, dar cehanii nu au ştiut profita de acest lucru. În schimb, au avut câştig de cauză toţi participanţii, prin efectele produse, scopul acestei acţiuni fiind realizat pe deplin”, ne-a declarat sălăjeanul Gheorghe Sabău, director de Dezvoltare Regională zona Transilvania în cadrul FRR.
Evenimentul de la Cehu Silvaniei a fost organizat de Federaţia Română de Rugby în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei, unde profesor de educaţie fizică şi sport este Sergiu Moldovan.

Leave a Comment