Echipa de volei s-a calificat în Final-Four-ul Cupei României pentru a noua oară în ultimii zece ani

SCM Zalău este a doua echipă calificată în semifinalele Cupei României, după SCMU Craiova. Formaţia zălăuană a întâlnit în sferturile de finală Ştiinţa Explorări Baia Mare, echipă în faţa căreia s-a impus în tur cu scorul de 3 – 0. Returul a avut loc miercuri, la Baia Mare, iar zălăuanii şi-au adjudecat primul set cu scorul de 26 – 24, asigurându-şi calificarea în faza următoare a competiţiei, având în vedere că maramureşenii nu câştigaseră nici un set la Zalău. Văzându-se „cu sacii în căruţă”, voleibaliştii argentinianului Horacio Dileo au ridicat piciorul de pe acceleraţie în seturile doi şi trei, pe care le-au pierdut cu 11 – 25 şi 20 – 25. Actul patru le-a revenit, din nou, celor de la SCM, 25 – 21 fiind scorul final.

Ştiinţa a început mai bine „tie-break-ul”, conducând cu 4 – 0 în debut, după o serie de erori ale zălăuanilor pe faza de atac. Băimărenii lui Marius Botea s-au desprins la şase puncte, dar Zalăul a revenit la trei lungimi spre final (7 – 10), moment în care Botera a solicitat timp de odihnă. La 12 – 7 a fost rândul argentinianului Dileo să solicite întreruperea jocului, dar tot gazdele au fost cele care au punctat mai bine în final, câştigând setul decisiv cu 15 – 9. Băimărenii s-au impus cu 3 – 2 la general, dar SCM Zalău este echipa care se califică în Final-Four-ul competiţiei.

Celelalte două partide retur sunt programate în luna februarie: Arcada Galaţi – Dinamo Bucureşti şi Steaua Bucureşti – Olimpia Titanii.

Pentru echipa de volei din Zalău este a noua calificare în Final-Four-ul Cupei României în ultimii zece ani.

Pentru voleibaliştii zălăuani urmează sâmbătă al doilea meci din retur, în deplasare, pe terenul formaţiei Rapid Bucureşti. În cadrul aceleaşi runde au mai fost programate partidele: Dinamo Bucureşti – SCMU Craiova, SCU UV Timişoara – Arcada Galaţi, Olimpia Titanii – Unirea Dej, „U” Cluj – Ştiinţa Bucureşti şi Ştiinţa Explorări Baia Mare – Steaua Bucureşti.

 

Leave a Comment