În Sălaj, furturile rămân în palmaresul infractorilor

Şapte persoane bănuite de comiterea unor furturi au fost identificate de poliţişti în cursul acestei săptămâni. Astfel, marţi -18 ianuarie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat un bărbat de 39 de ani, bănuit de comiterea unui furt dintr-un magazin din Zalău. Din cercetări a reieşit că în luna decembrie a anului trecut, acesta ar fi intrat în magazin şi a furat geanta unei femei. Prejudiciul a fost recuperat.

La 17 ani a furat o bicicletă

 În aceeaşi zi, poliţiştii au identificat un adolescent de 17 ani din Sălaj, bănuit de furtul unei biciclete, faptă comisă în luna august a anului 2020 în municipiul Zalău. Bicicleta a fost recuperată.

 Bunuri furate dintr-o cabană din Zalău

Un tânăr de 22 de ani, bănuit de comiterea unor bunuri dintr-o cabană din Zalău, a fost prins tot în cursul acestei săptămâni de către poliţişti. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Sălaj, acesta ar fi sustras în luna iunie a anului 2020 o drujbă, băuturi alcoolice, o motocoasă şi alte bunuri. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de peste 50 la sută.

A furat un telefon mobil

Tot pentru o faptă de furt este bănuit şi un bărbat de 44 de ani din judeţul Cluj care, în luna martie a anului 2019, ar fi sustras un telefon mobil, dintr-o benzinărie din judeţul Sălaj. Telefonul a fost recuperat şi restituit proprietarului.

Furturi la societăţi comerciale

Alte trei furturi din societăţi comerciale au fost soluţionate de poliţişti. Două fapte au fost comise în anul 2019, iar una în anul 2020, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1400 de lei. Bănuiţi de comiterea faptelor sunt trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 46 de ani, din judeţele Sălaj, Cluj şi Arad. “În toate cazurile, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probelor, activitate care nu poate, în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au precizat reprezentanţii IPJ Sălaj.

foto cu caracter informativ

One Thought to “În Sălaj, furturile rămân în palmaresul infractorilor”

  1. Celentano

    Ce sa facă? Trebuie sa trăiască din ceva ! Nu ? Dacă toți fura in tara aceasta….!

Leave a Comment