Echipa Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Şimleu Silvaniei, campioana României la fotbal unificat în 7

Stadionul din Sântămăria Orlea (Hunedoara) a fost gazda ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de Fotbal Unificat în 7, eveniment organizat de Federaţia Română de Fotbal în parteneriat cu Fundaţia Special Olympics. Zece echipe au fost înscrise la masculin şi şapte la feminin la turneul final, în total, peste 220 de elevi şi profesori.
Printre echipele care au luat startul la întrecerea masculină s-a numărat şi cea a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) Şimleu Silvaniei, coordonată de profesorii Viorel Sim şi Ivan Iambor. Echipele participante au fost împărţite în trei grupe, jucându-se după sistemul “fiecare cu fiecare”.
Elevii şimleuani au câştigat grupa în care au evoluat, învingând în această fază şi campioana ediţiei trecute, iar în semifinale au dispus cu scorul de 3 – 0 de reprezentanta judeţului Mehedinţi.
CSEI Şimleu Silvaniei a întâlnit în finală echipa Şcolii Gimnaziale Râmnicelu (Brăila), iar la pauză, adversara sălăjenilor a condus cu 2 – 0. Şimleuanii au avut o revenire de senzaţie în partea secundă, reuşind să se impună cu scorul de 3 – 2 şi să devină campionii României la fotbal unificat în 7. Golul victorie a fost marcat în ultimul minut.
Două din cele trei premii speciale acordate la finalul competiţiei le-au fost oferite şimleuanilor Rareş Grosos – cel mai bun jucător al turneului şi Rareş Baciu – cel mai bun portar al turneului.
Profesorul Viorel Sim a ţinut să-şi felicite elevii pentru această performanţă, dar şi să mulţumească tuturor sponsorilor şi colaboratorilor care au făcut posibilă prezenţa echipei şimleuane la această competiţie.
Echipa CSEI Şimleu Silvaniei a avut următoarea componenţă: Alex Crişan, Rareş Baciu, Raul Baciu, Mona Vasile, Rareş Grosos, Marian Agoston, Horaţiu Lipo, Mario Pop, Alex Tulbure, Marius Mona şi Sebastian Mac.

Leave a Comment