După numai un an de antrenorat, Valeria Motogna se desparte de CSS Zalău

După o carieră impresionantă de 23 de ani, cu rezultate deosebite, handbalista Valeria Motogna a decis să pună punct carierei de jucătoare în urmă cu doi ani. Port-drapelul României la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, nu a stat mult timp departe de semicerc, devenind în vara anului trecut profesor şi antrenor de handbal la Clubul Sportiv Şcolar Zalău. Fostul inter al echipei naţionale a participat la concursul pentru titularizare însă, neobţinând nota care să-i permită să se titularizeze pe postul respectiv, Motogna a fost încadrată ca profesor suplinitor.
Timp de un an, Vali Motogna s-a ocupat de grupele de junioare III şi începătoare ale CSS Zalău, însă, la finalul sezonului 2015 – 2016, l-a anunţat pe directorul Dorian Faur că vrea să se retragă, cel puţin pentru moment, din învăţământ.
„Sunt diverse motive care au contribuit la luarea acestei decizii, pe care nu doresc să le fac publice”, ne-a declarat fosta jucătoare.
Totuşi, aceasta ne-a dezvăluit că, în viitor, doreşte să-şi înfiinţeze propria şcoală de handbal.
„Mă gândesc să-mi deschid în viitor o şcoală de handbal”, a precizat Motogna.
Directorul CSS Zalău, Dorian Faur, regretă despărţirea de Vali Motogna, mai ales că aceasta era unu exemplu foarte bun pentru fetele care doresc să facă performanţă în handbal.
„Vali a fost un exemplu foarte bun pentru fetele care vor să facă handbal de performanţă. Au fost fete care au venit la CSS Zalău numai pentru că erau antrenate de ea. Îmi pare rău că a luat această decizie, dar nu o putem ţine cu forţa. Salariul de începător este destul de mic, iar noi nu putem să-i oferim mai mult decât ne permite legea. Nu am nicio informaţie despre cine s-a înscris la concursul de titularizare pentru acest post, însă, un lucru este cert: ca să faci performanţă este nevoie de oameni competenţi, iar Vali era o persoană care putea obţine rezultate bune pentru club”, ne-a precizat Dorian Faur.
Valeria Motogna a început handbalul la Bistriţa, în 1991, iar profesorul Gheorghe Tadici a descoperit-o trei ani mai târziu. A evoluat la Silcotub Zalău până în 2006, când s-a transferat la Oltchim Râmnicu Vâlcea, club la care a cunoscut cele mai mari realizări din carieră.
Pe lângă multiplele titluri naţionale, Motogna a câştigat City Cup în 1996 cu Silcotub Zalău, Cupa Cupelor în 2007 cu Oltchim, echipă cu care a jucat finala Ligii Campionilor în 2010.
Cu echipa naţională de tineret, Vali a devenit campioană europeană în 1998 şi campioană mondială un an mai târziu. Cu reprezentativa de senioare, Motogna a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, în 2000, la Sydnei şi în 2008, la Beijing, unde a fost şi port-drapelul delegaţiei ţării noastre.

Alte articole

2 Thoughts to “După numai un an de antrenorat, Valeria Motogna se desparte de CSS Zalău”

  1. Vio

    Nu este adevarat ! Frica ei a fost de examenul de titularizare , unde anul trecut s-a facut de kakao. Iar acum avea frica si de examenul de suplinitor . Trebuie spus lucrurilor pe nume . Invatata cu bani multi , acum abia vede valoarea banului , muncit ! In plus la junioare 3 a avut rezultate f,f slabe . Una e numele si alta valorea profesionala adevarata a omului ..

  2. Marius Coste

    @Vio,acum esti multumit,sau multumita ? Sau invidios ori invidioasa. Dar cred ca barbat nu prea esti !

Leave a Comment