După nouă ani, din nou semimaraton la Zalău

Atleţi amatori, dar şi profesionişti sunt aşteptaţi în toamna acestui an să ia startul la prima ediţie a „Semimaratonului Zalău TenarisSilcotub”, eveniment organizat de Primăria Zalău, Runners Club şi compania TenarisSilcotub. Ultimul concurs de semimaraton desfăşurat în municipiu a avut loc în 2008, Campionatul Naţional de Semimaraton, organizat de Federaţia Română de Atletism, Clubul Sportiv Municipal şi Primăria Zalău.

În 2007 şi 2008, Zalău a fost gazda Campionatului Naţional de Semimaraton, eveniment organizat de Federaţia Română de Atletism (FRA), Clubul Sportiv Municipal şi Primăria Zalău. CSM Zalău a avut dreptul de a solicita organizarea unui astfel de eveniment datorită faptului că atleta Paula Todoran devenise multiplă campioană naţională, astfel că cei mai buni alergători de semimaraton din ţară au putut fi urmăriţi pe străzile din municipiu.
După o pauză de nouă ani, Zalăul va fi din nou gazda unui semimaraton. Primăria Zalău, împreună cu Runners Club şi compania TenarisSilcotub organizează „Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub”, eveniment programat în data de 30 septembrie.
Până anul trecut, compania multinaţională organiza crosul care-i poartă numele, în cadrul căruia se desfăşurau crosuri pe diferite distanţe, dar şi concursuri de familie şi pentru copii. Toate acestea se vor regăsi în acest an în cadrul evenimentului din luna septembrie, a cărui probă etalon va fi cea de semimaraton. La concurs sunt aşteptaţi cei mai buni alergători de semimaraton din ţară, iar de la start nu va lipsi nici Paula Todoran, multiplă campioană naţională în această probă.
Până la data desfăşurării concursului, vor avea loc şi antrenamente cu cei care doresc să se înscrie la „Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub”, urmând ca la şedinţele de pregătire să fie prezenţi şi trei dintre cei mai reprezentativi alergători din istoria atletismului sălăjean: Paula Todoran, Monel Sabou şi Simona Maxim.
Participarea la concurs se poate face doar pe baza achitării unei taxe de înscriere, ce diferă în funcţie de probă.

One Thought to “După nouă ani, din nou semimaraton la Zalău”

  1. Anonim

    Multumim lui Miki pt. initiativa!

Leave a Comment